Angela Merkel i dalje najmoćnija žena na svetu

Izvor: Blic, 27.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel i dalje najmoćnija žena na svetu

Nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se već treću godinu zaredom na vrhu liste sto najmoćnijih žena sveta koju objavljuje magazin "Forbs", javljaju svetske agencije.



Držvni sekretar SAD Kondoliza Rajs pala je sa četvrtog na sedmo mesto, dok je senatorka Hilari Klinton, koja je učestvovala u trci za demokratskog kandidata za predsednika SAD, pala sa 25. na 28. mesto.

Druga na listi je Šila Ber, koja je na čelu američkog tela za osiguranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << depozita koji reguliše bankarski sektor u SAD, saopštio je danas "Forbs".

Na "Forbsovoj" listi su 23 žene iz političkog života, 54 žene koje upravljaju kompanijama i nekoliko moćnih žena iz medijskog sektora. Kako se navodi, 45 odsto izabranih žena nije iz SAD, a trećina je prvi put na "Forbsovoj" listi.

Kompletna lista najmoćnijih žena sveta trebalo bi da bude objavljena kasnije večeras.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.