KORISNO JE ZNATI: Evo kako da promenite veličinu teksta i ikonica na Android telefonima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 20:05

KORISNO JE ZNATI: Evo kako da promenite veličinu teksta i ikonica na Android telefonima

Ukoliko imate poteškoća sa čitanjem teksta ili identifikacijom ikonica na vašem Android uređaju, postoji nekoliko opcija koje vam mogu pomoći da prilagodite prikaz na ekranu prema vašim potrebama.

Android platforma je poznata po svojoj visokoj meri prilagodljivosti, što korisnicima omogućava ne samo da personalizuju izgled svog uređaja, već i da poboljšaju njegovu pristupačnost.

Prilagođavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veličine ikonica i teksta

Jedna od osnovnih opcija koju Android nudi je prilagođavanje "Veličine prikaza", koja utiče na veličinu svih elemenata na ekranu, uključujući ikonice i tekst. Da biste pristupili ovoj opciji, potrebno je da:

Samo promena veličine teksta

Ako želite isključivo da promenite veličinu teksta, bez uticaja na ostale elemente ekrana, to takođe možete učiniti kroz opciju "Veličina teksta". Postupak je sličan:

Privremeno povećanje ekrana

Za korisnike koji povremeno trebaju povećati sadržaj na ekranu, Android nudi alatku za povećanje. Ova opcija omogućava zumiranje ekrana po potrebi, bez trajnih promena u veličini prikaza. Da biste aktivirali alatku za povećanje:

Android nudi različite metode za zumiranje, uključujući tapkanje ekrana, korišćenje dva prsta za navigaciju i približavanje, kao i privremeno povećanje dodirivanjem i držanjem ekrana.

Bez obzira na vaše preferencije ili potrebe za vidljivošću, Android platforma pruža obilje opcija za prilagođavanje prikaza na vašem uređaju. Bilo da preferirate veće ikonice i tekst ili želite da maksimalno iskoristite prostor na ekranu sa manjim elementima, postavke pristupačnosti Androida su tu da vam pomognu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.