Imate novi Android mobilni telefon? Ovih pet stvari bi trebalo odmah da uradite

Izvor: Blic, 28.Dec.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate novi "Android" mobilni telefon? Ovih pet stvari bi trebalo odmah da uradite

Nakon kupovine telefona sa "Android" operativnim sistemom, odmah po uključivanju trebalo bi da uradite nekoliko stvari kako bi vaš novi uređaj imao dobre temelje za dalje korišćenje.

1. Ne preskačite prijavljivanje na „Gugl" nalog

Kada prvi put uključite bilo koji "Android" telefon dobićete opciju da se prijavite svojim „Gugl" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalogom i to je najbrži i najjednostavniji način za sređivanje pošte, kontakata i kalendara. Čak i ako nemate nalog na „Guglu", on će vam biti potreban u jednom trenutku jer ne možete da skidate aplikacije sa "Android marketa" bez njega.

2. Nabavite dodatke za automobil

Kao što svi vozači već znaju, zabranjena je upotreba mobilnih telefona tokom vožnje, tako da bi bilo najbolje naći alternativna rešenja za razgovor. Za to je najbolja „blutut" slušalica. I USB punjač je odličan dodatak, jer većina smartfona kuburi sa trajanjem baterije.

3. Koristite WiFi

Sigurno je brži od aktuelne 3G mreže koju koristite, koristi manje baterije i - jeftiniji je. Brzo će vam se isplatiti i da u vašem stanu uz pomoć rutera napravite WiFi mrežu.

4. Isključite automatsko osveživanje statusa na servisima i mrežama

Kada ste već uzeli "Android" telefon, iskoristite mogućnost da budete povezani sa svim servisima (npr. vremenska prognoza) i društvenim mrežama. Ipak, neprekidan pristup internetu znači trošenje više novca i baterije, tako da bi bilo dobro da to sami ograničite u nekom momentu. Pogotovo ako putujete u inostranstvo, jer je internet u romingu izuzetno skup.

5. Prijavite se na „Gugl tok"

Ova aplikacija se nalazi u svim "Android" telefonima i omogućava da se dopisujete sa prijateljima koji koriste „Gugl tok" (Google Talk), kako na mobilnom, tako i na desktop uređajima.

Originalni tekst je objavljen na sajtu Pocketnow.com.

Povezane vesti: "Gugl" sklonio problematične aplikacije iz Android Marketa Gugl obeležava uspeh Androida obaranjem cena aplikacija Stiv Vozniak dobio Samsung Neksus Koji telefoni će dobiti Android 4.0 "Android" nastavlja prodor na američko tržište

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.