Gugl se povinovao presudi: Od danas svaki android ima pet pretraživača

Izvor: Capital.ba, 19.Apr.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl se povinovao presudi: Od danas svaki android ima pet pretraživača

BRISEL, Gugl se povinovao presudi Evropske komisije, koja je 2018. kaznila tu kompaniju sa rekordnih 4,34 milijarde evra zbog kršenja antimonopolskih pravila EU. Ova kompanija je saopštila da će korisnicima smartfona u Evropskoj uniji, koji koriste Guglov operativni sistem “Android” nuditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << izbor više pretraživača. Od danas Gugl će ponuditi mogućnost izbora između pet pretraživača i aplikacija za veb-pretraživanje. Komisija je tada saopštila da je Gugl od 2011. nezakonito nametnuo ograničenja proizvođačima android uređaja i operatorima mobilnih mreža, kako bi učvrstio poziciju u pretraživanju interneta. Pored toga, Gugl je, kako je saopšteno tada, plaćao pojedenim velikim proizvođačima mobilnih telefona i operatorima mobilnih mreža da unaprijed instaliraju Gugovu pretragu na uređajima. Tanjug Чланак Gugl se povinovao presudi: Od danas svaki android ima pet pretraživača се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Gugl“ korisnicima u EU ponudio mogućnost izbora pretraživača i aplikacija

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019

Kompanija „Gugl“ je saopštila da će korisnicima smartfona u Evropskoj Uniji, koji koriste „Guglov“ operativni sistem „android“, od danas ponuditi mogućnost izbora između pet pretraživača i aplikacija za veb-pretraživanje.. „Gugl“ se tako povinovao presudi Evropske komisije,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.