Gugl povukao 21 opasnu aplikaciju iz Gugl marketa

Izvor: Blic, 05.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gugl" povukao 21 opasnu aplikaciju iz "Gugl marketa"

"Gugl" je povukao 21 opasnu besplatnu aplikaciju iz svoje veb prodavnice "Android market", preneli su francuski elektronski mediji.

Radi se o aplikacijama za koje se sumnjalo da sadrže "zlonamerne" softvere koji mogu da prikupljaju poverljive informacije sa "pametnih" telefona (smartfonova) ili tablet (mini prenosivih) računara pod "Guglovim" operativnim sistemom "Android".

One bi, osim toga, mogle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da omoguće hakerima slanje s udaljenosti i drugih neželjenih aplikacija.

Sve aplikacije za koje je identifikovano da sadrže virus su uklonjene iz "Android marketa", ali "Gugl" još nije pokrenuo svoju alatku za uklanjanje na daljinu koja, kako su preneli mediji, omogućava brisanje opasne aplikacije na nekom telefonu, bez potrebe intervencije njegovog korisnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.