FIBA čula apel Đorđevića, uvodi novine za naredni Mundobasket

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA čula apel Đorđevića, uvodi novine za naredni Mundobasket

Na konferenciji za novinare posle pobede nad Češkom, selektor Aleksandar Đorđević je obrazložio odluku o napuštanju klupe reprezentacije Srbije, a dotakao se i uslova koji je reprezentacija imala u Kini i opet uputio kritike ka FIBA.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na Jutjub kanalu.
U Kini je organizacija bila dobra, ljubazni ljudi, dobra hrana, dobri hoteli… Međutim, sistem takmičenja je bio takav da nije obezbedio iste uslove za sve učesnike. Neki su pred odlučujuće utakmice putovali sat ili dva, neki osam ili više… Neki su imali dan odmora više što na dugom turniru mnogo znači. Moramo preko federacija da ukažemo na to, FIBA treba da razmisli i da ubuduće obezbedi koliko-toliko jednake uslove za sve učesnike – istakao je Đorđević.
Medjunarodna košarkaška federacija (FIBA) čula je apel našeg sada već bivšeg selektora. Ona je saopštila da će razmotriti zahteve ekipa vezano za putovanja na narednom Svetskom prvenstvu, pošto su na turniru u Kini brojne reprezentacije kritikovale format takmičenja, jer su u nokaut fazi morale daleko da putuju, što im nije ostavilo mnogo vremena za pripremu utakmica.
Pojedine reprezentacije suočile su se sa velikim izazovima putovanja u najvažnijem delu Svetskog prvenstva u Kini. Brojne ekipe žalile su se na to što su pobednici polufinala Španija i Argentina imale dva dana pauze, a poraženi polufinalisti Australija i Francuska samo jedan dan. FIBA je navela da su “logističke glavobolje bile neizbežne”, pošto su se na turniru u Kini igrale rekordne 92 utakmice za 16 dana i to u osam gradova.
Naredno Svetsko prvenstvo održaće se 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.
Pošto sam to iskusio, na papiru ponekad izgleda savršeno. Ali, onda vidite i nesavršene aspekte toga. To su stvari koje smo spremni da unapredimo u budućnosti – rekao je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

The post FIBA čula apel Đorđevića, uvodi novine za naredni Mundobasket appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

ŠPANCI – STVARNO NAJBOLJI “Furija” na krovu sveta, razbijena Argentina u finalu

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019

Španija je na krovu sveta. Drugi put u istoriji “furija” je najbolja selekcija planete. U finalu Mundobasketa u Kini četa Serđa Skariola održala je lekciju do ovog meča fantastičnim Argentincima. Na kraju  – ubedljiva pobeda Španije sa 95:75.. Kladionica MaxBet vam je pripremila novo...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.