Android korisnici proveli skoro 325 milijardi sati u aplikacijama tokom tri meseca!

Izvor: NovaEnergija.net, 27.Okt.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android korisnici proveli skoro 325 milijardi sati u aplikacijama tokom tri meseca!

Novi izveštaj potvrđuje ono što je već odavno poznato – korisnici vole aplikacije. Aplikacije su omiljene toliko da je tokom trećeg tromesečja 2017. godine postavljen rekord kada je u pitanju korišćenje i preuzimanje aplikacija. Ovome najviše doprinosi rast popularnosti aplikacija u Indiji i Jugoistočnoj Aziji, ali Android aplikacije imaju sve veću popularnost i širom sveta.
Jedna od najinteresantnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << činjenica u izveštaju jeste da su Android korisnici proveli gotovo 325 milijardi sati koristeći aplikacije tokom tri meseca, koji čine treće tromesečje. Ovo predstavlja i povećanje od 40 procenata u odnosu na prošlu godinu. Kombinacija iOS i Android preuzetih aplikacija iznosi gotovo 26 milijardi, što je povećanje od 8% na godišnjem nivou i uključuje samo nove instalacije.
Zapanjujuća je i statistika o tome koliko korisnici troše u aplikacijama. In-app kupovina je samo tokom trećeg tromesečja generisala 17 milijardi dolara, uz rast od 28 procenata na godišnjem nivou. Apple je vodeći na ovom polju, jer iOS korisnici na aplikacije troše gotovo duplo više nego Android korisnici iako Play Store ima više preuzimanja nego App Store.
Izveštaj prognozira da će do 2021. godine preuzimanja aplikacija na globalnom nivou dostići gotovo 240 milijardi kombinovano za Android i iOS, a korisnici će na aplikacije potrošiti peko 100 milijardi dolara.
Izvor: Android Authority, Benchmark
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

FRAPANTNO! Android korisnici proveli skoro 325 MILIJARDI SATI u aplikacijama tokom trećeg tromesečja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2017

Vau....Novi izveštaj potvrđuje ono što je već odavno poznato - korisnici vole aplikacije. Aplikacije su omiljene toliko da je tokom trećeg tromesečja 2017. godine postavljen rekord kada je u pitanju korišćenje i preuzimanje aplikacija. Ovome najviše doprinosi rast popularnosti aplikacija u Indiji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.