TSS: Hvala Ana - naša jedinstvena šampionka

Izvor: Mondo, 30.Dec.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TSS: Hvala Ana - naša jedinstvena šampionka

Teniski savez Srbije poslao je Ani Ivanović pismo povodom završetka njene karijere.

Ana Ivanović iznenada je odlučila da završi plodnu i uspešnu tenisku karijeru na kraju 2016. godine.

Srpskoj igračici mnogi su poslali poruke zahvalnosti, a to je učinio i Teniski savez Srbije.

Pismo je u ime TSS poslao predsednik Mirko Petrović.

"Odajući duboku zahvalnost Ani Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na svemu što je učinila za srpski tenis, ne možemo da se ne osvrnemo na njene blistave trenutke na terenima širom sveta, koji su naciju podizali na noge a ime naše zemlje upisivali u sam vrh ovog sporta u ženskoj konkurenciji", piše u poruci.

"Od časa kada je, posle velike borbe, stigla do finala Vimbldona za juniorke, pa do istorijskog osvajanja trofeja na Rolan Garosu, Ana Ivanović utirala je put slave i postala legendarna sportska diva u žiži zanimanja svetske javnosti, donoseći popularnost i našem tenisu i našoj zemlji. Postala je naš znak prepoznavanja u svojevrsnoj sportskoj diplomatiji", navodi se dalje u obraćanju TSS.

Sledi podsećanje da je Ana ostvarila 20 pobeda igrajući za reprezentaciju Srbije u Fed kupu, kao i da je bila prva naša teniserka koja je stigla do "broja 1" na WTA listi.

"Pojavom i šarmom, teniskim temperamentom i borbenošću, plenila je i ljude kojima tenis dotad nije bio blizak, doprinoseći tako da i sam sport kojim se bavi dobije više poklonika. Želimo da još jednom kažemo veliko hvala Ani Ivanović, kao i da joj poručimo da u svakom trenutku treba da bude svesna da je u istoriji srpskog i svetskog tenisa, na terenu i u javnosti, bila i ostala jedna i jedinstvena, naša šampionka za koju je dovoljno reći Ana - bez pominjanja prezimena - pa da svako zna na koga se misli. Takvu čast malo je ko imao, a Ana ju je sasvim zaslužila. Želimo joj sve najlepše u porodičnom životu i svim daljim aktivnostima kojima će posvetiti svoje vreme i trud", poručio je TSS.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.