Safina eliminisana sa turnira u LA

Izvor: B92, Beta, 07.Avg.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Safina eliminisana sa turnira u LA

Posle Ane Ivanović, iz daljeg takmičenja na međunarodnom teniskom turniru u Los Anđelesu eliminisana je i Ruskinja Dinara Safina.

Prva teniserka sveta i prvi nosilac na WTA turniru u LA, eliminisana je u trećem kolu od Kineskinje Ženg Đie sa 7:5, 4:6, 6:4. Ženg, 14. nosilac na turniru, vodila je veliku borbu tokon dva sata i deset minuta, da bi na kraju ipak uspela da trijumfuje. Kineskinja je tako u petom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međusobnom susretu sa Ruskinjom uspela da ostvari prvu pobedu.

Ruskinja, koja je na turniru u LA branila titulu, u trećem setu povela je sa 4:2 i činilo se da će lako stići do plasmana u četvrtfinale, da bi potom doživela neshvatljiv pad u igri. Safina je prvo napravila dvostruku servis grešku, da bi potom izgubila poslednjih osam poena, što je Žengova umela da iskoristi.

"Teško je igrati protiv nje, ali ja sam glavni krivac za ovaj poraz, jer nisam igrala na pravi način. Morala sam da igram mnogo bolje. Ona je rizikovala i savladala me”, izjavila je Safina posle meča.

Kineskinja će u četvrtini finala igrati protiv 13. kosturašice Samante Stosur iz Australije koja je eliminisala šestog nosioca, Srpkinju Anu Ivanović sa 6:2, 6:3.

Debaklu favorita svoj doprinos dala je i Ruskinja Nađa Petrova. Petog nosioca eliminisala je Italijanka Flavija Peneta sa 6:3, 6:3.

Rezultati 3. kola WTA turnira u Los Anđelesu:

(14) Ženg Djie (Kina)
- (1) Dinara Safina (Rusija) 7-5, 4-6, 6-4

Soranja Kirstea (Rumunija) - Sabine Lisicki (Nemačka) 6-3, 1-0 (Lisicki predala meč zbog povrede)

Marija Šarapova (Rusija) - Alona Bondarenko (Ukrajina) 4-6, 6-0, 6-3

Ursula Radvanska (Poljska) - (12) Li Na (Kina) - Radvanska dobila meč bez borbe

(13) Samanta Stosur (Australija) - (6) Ana Ivanović (Srbija) 6-3, 6-2

(2) Vera Zvonarjeva (Rusija) - Janina Vikmajer (Belgija) 7-6 (7-5), 4-6, 6-4

(10) Flavija Peneta (Italija) - (5) Nadja Petrova (Rusija) 6-3, 6-3 i

(8) Agnješka Radvanska (Poljska) - Ana Čakvetadze (Rusija) 6-3, 6-2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.