Izostalo treće finale Ane Ivanović

Izvor: Press, 05.Jun.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izostalo treće finale Ane Ivanović

„Ponestalo mi je „goriva“. Osećam da sam na dobrom putu i da postoji još prostora za napredak“, izjavila je Ana Ivanović.
         Ana Ivanović je sjajno počela polufinalni meč. Vodila je sa 3:0, 4:1 i 5:2. Činilo se u tim momentima, da će naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << teniserka rešiti prvi set u svoju korist. Tako nije mislila Čehinja, koja je zaigrala bolje i napravila brejk za 4:5. U narednom gemu je Šafarova izjednačila na 5:5, a onda su Anu Ivanović izdali nervi. Napravila je dve duple greške i u poslednja dva gema prvog seta poklonila nekoliko poena. Šafarova je prihvatila pruženu šansu i brzo je rešila prvi set u svoju korist, rezultatom 7:5. Šafarova je bila u vođstvu u drugom setu, ali je na kraju, od gotovog napravila veresiju. Prilikom servisa na 5:4, napravila je tri duple greške i posle velike borbe prepustila Ivanović gem. U poslednja dva gema na meču, Čehinja se konsolidovala, odmah napravila ribrejk i na svoj servis dobila meč. Ana Ivanović je igrala finale na Rolan garosu 2007. i 2008.,  a ove godine je završila učešće u polufinalu.
      „Imala sam  plan i dobro sam počela meč.  Kasnije sam posustala zbog umora, pa sam pokušavala da „skratim“ poene. Ponestalo mi je „goriva“. Nisam joj dobro „čitala“ servis, a ni moj me nije najbolje služio. Kod rezultata 4:1 u prvom setu, osetila sam da mi ponestaje snage. Tada je ona počela bolje da igra i ušla je u udarac“, analizirala je meč Ana Ivanović. Ona je i pored poraza zadovoljna ostvarenim rezultatom. „Mnogo mi znači polufinale koje nisam očekivala. Osećam da sam na dobrom putu i da postoji još prostora za napredak. Nastaviću naporno da treniram“. Ana je uspela u sredu, da otprati susret između Đokovića i Nadala. „Ceo meč sam gledala. Nole je odigrao veliki meč, nije gotovo ništa pogrešio. Mislim da ima šanse da osvoji titulu.“ - zadovoljna je bila Ivanović igrom Đokovića. Naša najbolja teniserka, igraće na turniru u Birmingemu, a potom će nastupiti u Vimbldonu. „Trener Mats Merkel, pratiće me na turnirima na travi, a posle ćemo sesti i dogovoriti se šta ćemo dalje“.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.