Ivanovićeva: Ovaj poraz boli

Izvor: B92, 02.Sep.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva: "Ovaj poraz boli"

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je frustrirana zbog eliminacije od Katarine Bondarenko u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD.

Ivanovićeva je dodala da joj je posebno žao što je uprkos slaboj igri bila u prilici da ostvari trijumf. "Najviše sam razočarana upravo zato što sam greške pravila u najvažnijim trenucima. I forhend me je izneverio. Boli ovaj poraz... Sigurno noćima neću spavati", izjavila je Ivanovićeva na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle poraza od 52. teniserke sveta Katarine Bondarenko.

"Još mi kroz glavu prolaze pojedini udarci, recimo onaj kod meč lopte. Dobro sam igrala, stvarala šanse i onda pravila greške, pogađala mrežu, svaki put. Zaista frustrirajuće. Loše sam birala udarce, a možda sve to ima veze i sa samopouzdanjem", dodala je srpska teniserka.

Ivanovićeva je, uprkos neočekivanom porazu od Ukrajinke, ipak zadržala optimizam, iako ove sezone ne igra na nivou od prošle. Plasman u četvrtfinale nekog turnira 21-godišnja Beograđanka nije izborila od marta ove godine.

"Koliko god da boli i koliko god da je sve to razočaravajuće ja zaista osećam da sam mnogo naučila iz svega toga. I o sebi i o ljudima oko mene i o onome šta treba da radim da bih bila bolja teniserka", navela je 11. teniserka sveta.

"Mnogo puta nisam znala zašto radim neke stvari... Sada zaista znam šta mi treba, šta će mi pomoći, ne moram sasvim da zavisim od trenera... A oni često ne mogu da osete ono šta ja osećam", istakla je Ivanovićeva.

"Sada osećam da imam plan, da znam šta moram da uradim u svakom segmentu svoje igre. Ali... mnogo toga mora da se poklopi da bi se išlo napred, a moja glava i moje telo trenutno nisu na istom nivou", ocenila je srpska teniserka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.