Ana uz povređenu šaku do prvog polufinala u 2011.

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana uz povređenu šaku do prvog polufinala u 2011.

Ana Ivanović je po prvi put u 2011. uspela da se plasira u polufinale jednog WTA turnira, a za to je bila zaslužna njena četvrtfinalna pobeda od 6:3, 6:4 nad Hrvaticom Mirjanom Lučić u Birmingemu.

Samo 26 minuta bilo je potrebno srpskoj teniserki da osvoji prvi set u kojoj je njena suparnica muku mučila da izađe na kraj sa sopstvenim oscilacijama.

To što je Ana imala problem sa zglobom leve ruke nije joj smetalo da gotovo savršeno odigra gemove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sopstveni servis, a u pet takvih u prvoj deonici - izgubila je samo tri poena.

Sa druge strane, Lučićeva, koja je šest godina starija ali je pritom 94. na WTA listi, imala je ogromnu želju, ne i dovoljno smirenosti da je sprovede u delo kroz osvojene poene. Žudeći za direktnim poenima često je grešila, pa je tako u osmom gemu dozvolila brejk Ivanovićevoj. I ne čudi, jer je Hrvatica samo u tom segmentu igre napravila čak četiri dvostruke servis greške.

Znatno je drugačiji bio drugi set, u kome je Ana uspela da prva dva servis-gema suparnice osvoji bez izgubljenog poena, ali je rezultat posle toga glasio 2:2 jer je i Lučićeva napravila dva brejka. Ipak, srpska teniserka je posle ukupno 59 minuta igre po vrlo oblačnom vremenu uspela da bude "brža od kiše" i da, ostvarivši brejk kod rezultata 4:4, prođe dalje.

Njena naredna suparnica biće Danijela Hantuhova, koja je u četvrtfinalu savladala Amerikanku Alison Riske sa 6:2, 6:4.

Ivanovićeva i Hantuhova su se do sada sastale pet puta u profesionalnoj konkurenciji, a Ana, koja je izgubila samo prvi susret i to 2007, vodi sa 4-1. Ove godine je rezulttom 6:2, 6:4 savladala svoju narednu suparnicu u meču Fed kupa.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.