Ana: Oduševljena sam, put je bio dug

Izvor: B92, 02.Jun.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana: Oduševljena sam, put je bio dug

Ana Ivanović bila je presrećna posle plasmana u polufinale Rolan Garosa, naročito jer se pridržavala svog plana igre u pobedi nad Svitolinom (6:3, 6:2).

“Veoma sam zadovoljna, nije bio lak meč, pogotovo uzevši u obzir uslove za igru jer je bilo veoma vetrovito. Srećan sam što sam uspela da budem smirena tokom celog meča, da sprovedem u delo plan igre, da budem agresivna i da je pritiskam jer je ona cele nedelje igrala dobro. Pogotovo sam zadovoljna jer sam u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << setu uspela da završim duplim brejkom.“

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

Sledeća rivalka Ivanovićevoj biće Čehinja Luci Šafaržova, sa kojom je imala problema u prošlosti i od koje je izgubila prošle godine u Parizu.

“Očekujem vrlo težak meč, ona je u odličnoj formi, što je i dokazala na ovom turniru. Pokušaću da se spremim najbolje što mogu, ali neće biti lako – ona je levoruka, ima malo drugačiji stil igre, servis koji je teško pročitati, dosta je agresivna i malo greši. Uz to se i dobro kreće, dakle ima malo rupa u njenoj igri i biće važno da budem fokusirana na svaki poen i da budem agresivna“.

Prvi put od 2008. godine Ivanovićeva se plasirala u polufinale nekog od Gren slem turnira.

"Oduševljena sam zbog toga, bio je dug put i mnogo je rada uloženo. Nisam imala velika očekivanja kada sam došla na turnir jer sam bila svesna da put kojim sam krenula zahteva i vreme. Zaista sam srećna što sam uspela iz meča u meč sve bolje da igram i što je sve došlo na svoje“.

Saradnja sa novim trenerom Matsom Merkelom očigledno daje rezultate.

“Svakog dana pokušavamo da se prilagođavamo jedno drugome i da učimo jedno o drugome. Ipak, već smo sarađivali u prošlosti i on je znao šta ja volim, a šta ne. Zato je bilo lakše od početka“, zaključila je Ana.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.