Opljačkana kuća Ejmi Vajnhaus

Izvor: Politika, 11.Avg.2011, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkana kuća Ejmi Vajnhaus

Dom nedavno preminule pevačice Ejmi Vajnhaus u londonskom kvartu Kemden opljačkan je, pišu britanski mediji. Krađa u kući Vajnhausove, međutim, nema veze sa neredima i pljačkama koji su se proteklih dana dešavali u Londonu, jer se to desilo u danima posle iznenadne smrti dive 23. jula, javlja „San”.

Iz kuće su, kako se veruje, nestale Ejmina omiljena gitara, matrice sa muzikom, sveske u kojima je ona pisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stihove za dugo očekivani treći album, kao i njena lična pisma.

Porodica preminule pevačice strahuje da će se sve ove ukradene stvari uskoro naći na crnom tržištu, gde će biti prodavane za milione funti, budući da u celom svetu još uvek vlada pomama za svime što je Ejmi uradila u kratkoj karijeri. Još uvek nije jasno kada se tačno krađa desila i ko je odgovoran za to budući da je odmah posle smrti dvadesetsedmogodišnje kantautorke kuća u Kemdenu, u kojoj je i preminula, zapečaćena i pristup je imalo samo dvadesetak ljudi, odnosno policija, porodica, obezbeđenje i tek pokoji prijatelj.

Do kraja meseca, kako prenose ostrvski mediji, trebalo bi konačno da bude poznato kako je i zašto slavna pevačica iznenada preminula u 27. godini. Dok se čekaju rezultati toksikoloških nalaza, ne prestaju da se nagađaju uzroci smrti kontroverzne muzičke ikone.

Dok njena kumica, mlada pevačica, tvrdi da je tri dana pred smrt Ejmi izgledala „nikad bolje i srećnije”, oglasio se i diler Toni Azopardi, koga je saslušala i londonska policija, tvrdeći da je noć uoči smrti baš on pomogao pevačici da nabavi „vrhunske” narkotike. Prema njegovim tvrdnjama, ona je tada kupila krek kokain i heroin u vrednosti od 1.200 funti.

Sa druge strane, njen prijatelj i kolega Kristijan Mar, koji je od pevačice dobio SMS u noći uoči smrti, a koji je glasio: „Ja ću uvek biti tu, ali da li si ti OK”, naglašava da Ejmin problem poslednjih meseci nije bio droga, već alkohol. Ona se, prema njegovim rečima, toliko „navukla” na piće, naročito belo vino, da bi ga pila čim bi ustala iz kreveta. Mar kaže da ona poslednjih meseci života nije razlikovala dan od noći, ponedeljak od srede, a nedavno ju je, navodno, zatekao kako spava na kuhinjskom podu i morao je da joj pomogne da dođe do kreveta…

----------------------------------------------

Bivši muž piše knjigu

Ejmin bivši muž Blejk Filder-Sivil, koji trenutno u zatvoru služi kaznu zbog provale i posedovanja vatrenog oružja, navodno se sprema da napiše knjigu o pevačici, sa kojom je u braku bio dve godine. Čovek koga većina Ejminih prijatelja, poznanika i članova porodice smatra odgovornim za njene probleme sa narkoticima i pićem u knjizi će otkriti sve o Vajnhausovoj, od trenutka kada je postala poznata. Budući da on ima mnoge, nikad neobjavljene, fotografije i video snimke pevačice, knjiga će, navodno, biti bogato ilustrovana. Neimenovani izvor rekao je za tabloid „San” da Blejk, naravno, očekuje pristojnu nadoknadu za knjigu.

J. K.

objavljeno: 12.08.2011.
Pogledaj vesti o: Amy Winehouse

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.