Ejmi u Beogradu   prati tim od 30 pomoćnika

Izvor: Blic, 17.Jun.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ejmi u Beogradu prati tim od 30 pomoćnika

Ejmi Vajnhaus je stigla u Beograd i spremna je za večerašnji nastup. Kako saznajemo, set lista večerašnjeg koncerta biće kao i ona u Brazilu, ali je vrlo izvesno da će na Kalemegdanu otpevati i nekoliko novih pesama. Ejmi je poslala listu zahteva na 72 strane

Odmah pošto je stigla na beogradski aerodrom, Ejmi su odvezli u hotel. Juče je deo njenog tima na Kalemegdanu učestvovao na tehničkoj probi. Scena je završena na vreme i sve je spremno za njen nastup oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 22.45, ali i za Mobija, koji će se beogradskoj publici pokloniti u ponoć. Da podsetimo, prednja strana bine široka je 52 metra, odoleva svim vremenskim uslovima, svaki deo opreme je prikovan za zemlju, a na konstrukciju od osam tona kači se oprema od 14 tona.

Rasvetnih uređaja ima 232 i svi su programirani. S njom će na sceni biti devetoro muzičara, a širi tim čini 30 ljudi. Za nastup u Beogradu Ejmi je poslala rajder listu od 72 strane, a kako saznajemo, ona želi da obiđe srpsku prestonicu.

Koncertni događaj održaće se u organizaciji „Avalon produkcije", nazvan je "Tuborg Ultimate Summer”, a počinje nastupom regionalnih bendova "Elemental”, "Zemlja gruva” i "Bei the Fish” sa Karolinom Gočevom, i to između 19.30 i 22.30. Potom nastupa Vajnhausova, a zatim Mobi.

KLIKNI za uvećanje grafike (+)

Ejmi i Mobi su nedavno završili snimanje novih albuma u legendarnom studiju "Abbey Road”. S obzirom na to da je za svoj treći album učila da svira bubnjeve, ne bi nas iznenadilo da neku od novih pesama kod nas izvede uz sopstvenu ritmičku pratnju. Posle Beograda nastupa u Grčkoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj i na Festivalu Sziget.

Mobi je nedavno objavio novi, deseti studijski album „Destroyed", koji je izašao u tri formata - disk, vinil i digitalni, a autor nove pesme opisuje kao „izlomljene elektronske melodije za prazan grad u dva sata ujutru”.

Parking

Organizatori preporučuju da se na koncert dođe gradskim prevozom. Za one koji dolaze automobilom tu je garaža na krovu Beton hale i, naravno, obeležena parking mesta na Dorćolu u blizini Zoološkog vrta.

Ulaznice

Ulaznice će se prodavati i danas, pred sam događaj, i to na dva punkta - kod Zoološkog vrta i kluba „Underground”. Cene ulaznica su 3.300 dinara (parter 2), 3.800 (parter 1) i 4.500 dinara (fan-pit).

Dolazak na koncert

Posetioci će na koncert isključivo dolaziti s obe strane Bulevara vojvode Bojovića, koji prolazi pored kule Nebojše. Neće biti moguć dolazak kao ni posmatranje koncerta sa bedema Gornjeg grada zbog bezbednosti građana. Saobraćaj u Bulevaru vojvode Bojovića biće zatvoren od subote u 12 časova do nedelje u pet ujutru.

Satnica nastupa

18.00Kapije se otvaraju 18.15 di-džej Selector from Venice 19.30-22.30 „Elemental”, „Zemlja gruva” i „Bei the Fish” sa Karolinom Gočevom 22.30Ejmi Vajnhaus 00.00Mobi

Set lista

1. Shimmy Shimmy Koko Bop 2. Just Friends 3. Back to Black 4. Tears Dry On Their Own Play Video 5. Boulevard of Broken Dreams 6. Outside Looking In 7. I Heard Love Is Blind 8. Some Unholy War 9. Wake Up Alone 10. What a Man Going to Do (Zalon) 11. The Click (Zalon) 12. Cherry (Intro instrumental) 13. Rehab 14. You Know I’m No Good 15. Valerie (The Zutons cover)

BIS

You’re Wondering Now (Instrumental) Love Is a Losing Game Me & Mr. Jones Outro

Deset stvari koje niste znali o Ejmi

1 Pre nekoliko godina se našla na drugom mestu najgore obučenih žena ozloglašenog Ričarda Blekvela. Ispred nje je bila Viktorija Bekam. 2 U jednom londonskom kontejneru pronađeni su Ejmini dnevnici koje je pisala kada je imala 17 godina. Na jednoj strani u toj svesci je i podsetnik u kom piše: "nabavi traku za trčanje”, "kupi auto” i "popravi zube”. 3 Kao devojčica želela je da postane konobarica na rolerima. 4 U 10. godini je sa drugaricom napravila rep bend inspirisan grupom "Salt ’n’ Pepa". Zvale su se "Sweet 'n’ Sour” (Slatko i gorko). "Ja sam, naravno, bila gorko”, rekla je Ejmi. 5 Ejmi je prvu tetovažu napravila sa 15 godina i bila je to mala Beti Bup na leđima. Sa 13 je napravila pirsing. "Moji roditelji su shvatili da ja uvek radim ono što hoću, i to je bilo to”, objasnila je svoj odnos sa roditeljima. 6 Koliko je visoka njena punđa "košnica”? "Kada je dobar dan, lako stoji na 15 centimetara”, rekla je Ejmi. 7 Omiljeni koktel bio joj je "rikstazi” - votka, liker „southern comfort", liker od banane i „bailey’s". 8 Početkom 2008. godine Ejmi je napipala bolni čvorić na obrazu. Posle medicinskih analiza otkriveno je da ima impetigo, zaraznu bakterijsku infekciju kože koja se leči antibioticima. 9 Pre dodele MTV nagrada 2007. svoju hotelsku sobu u Berlinu je demolirala. Na zidove je bacala nameštaj. 10 Paparacima je zabranjeno da priđu njoj, njenoj kući, prijateljima i porodici na bliže od 100 metara.

Mobi peva hitove

Njujorčanina Mobija će na bini pratiti šestočlani bend, u kome se izdvaja pevačica Džoj Malkom. Mobi na ovoj turneji izvodi "Porcelain”, "Slipping Away”, "We Are All Made Of Stars”, "Raining Again”, kao i neke od prvih hitova kao što su "Go” i "Feelin’ So Real”.

Povezane vesti: Ejmi Vajnhaus stigla u Beograd Video: Mobijev sinoćni nastup u Varšavi Zatvara se Kalemegdan zbog koncerta Ejmi Vajnhaus Za vikend zatvoren Kalemegdan zbog koncerta Ejmi Vajnhaus Spremna bina za Ejmi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.