EJMI VAJNHAUS PRONAĐENA MRTVA

Izvor: Kurir, 23.Jul.2011, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EJMI VAJNHAUS PRONAĐENA MRTVA

Neverica! Engleska pop diva Ejmi Vajnhaus (27) pronađena je juče u 16 časova mrtva u svom stanu u severnom Londonu. Uz­rok smrti je prevelika koli­čina droge, potvrdili su njeni menadžeri, a pre­neli britanski mediji.

Neverica!

Engleska pop diva Ejmi Vajnhaus (27) pronađena je juče u 16 časova mrtva u svom stanu u severnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Londonu. Uz­rok smrti je prevelika koli­čina droge, potvrdili su njeni menadžeri, a pre­neli britanski mediji.

Poslednji put Ejmi se pojavila u javnosti pre nekoliko dana na I-tjuns festivalu, u pratnji svoje kumice Dion Bromfild, koja je tada nastupila. Mada tada nije pevala, pevačica je bila aktivna u promociji tinejdž zvezde i zvala ljude da kupe njenu ploču. To je bilo prvo Ejmino pojavljivanje u javnosti od otkazivanja evropske turneje i nastupa na junskom koncertu u Beogradu.

Snimci s neuspelog nastupa na Kalemegdanu obišli su svet, a menadžment pevačice odlučio je da otkaže sve zakazane koncerte dok Ejmi „ne bude u boljem stanju i spremna da nastupa“. Koncert u Beogradu bio je poslednji zvanični nastup Vajnhausove.

U izveštaju policije, koja je potvrdila smrt pevačice, navodi se da su primili poziv da dođu na Kamden skver oko 16.05 sati, uz obaveštenje da je pronađena mrtva osoba.

Talentovana pevačica završila je svoj život kako su to mnogi poslednjih godina i predviđali. Nažalost, osim po svojoj muzici, bila je poznata i po čestom opijanju do besvesti, ali i konzumiranju narkotika. Posle više neuspešnih rehabilitacija, vraćala bi se svojim starim porocima: alkoholu i drogi.

Njeni prijatelji su ove nedelje upozoravali javnost da je Ejmi van kontrole otkad se vratila iz Srbije i da to može loše da se završi.

Nažalost, bili su u pravu.

Majka najavila smrt

U intervjuu koji je Ejmina majka Dženis dala 2008. godine rekla je da je ne bi čudilo da njena ćerka umre mlada.

- Već duže vreme znam da Ejmi ima problema. Shvatam da može da umre u roku od godinu dana. Gledamo je kako se polako ubija. Pomirila sam se s njenom smrću, droga će je uzeti ako ostane na tom putu. Pitala sam je u kojoj zemlji i na kom groblju želi da bude sahranjena.

Kobni broj 27

Preranom smrću Ejmi Vajnhaus se pridružila kultnim muzičarima „kluba 27“, među kojima su Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Brajan Džons i Kurt Kobejn, koji su svi umrli sa 27 godina.

Sa 10 godina osnovala bend

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je 14. septembra 1983. u Londonu. Otac Mičel bio je vozač taksija, a majka Dženis apotekarka. Ima starijeg brata Aleksa.

Sa devet godina krenula je u pozorišnu školu, a sa deset osnovala rep grupu Svit ‘n’ Sur. Iz škole Silvije Jang izbačena je zbog pirsinga u nosu. Debitantski album objavila je 2003, a drugi, pod nazivom „Back to black“, 2006. godine, kada je postao i najprodavaniji u Velikoj Britaniji. Udala se 18. maja 2007. u Majamiju za Blejka Filder-Sivila, koga je njena porodica optuživala da ju je „navukao“ na kokain i heroin. Razveli su se 28. avgusta 2009.

Ejmi je najavila da će odložiti izlazak trećeg albuma jer je želela da se posveti izlečenju od alkoholizma. Album je, navodno, bio završen i samo se čekalo da se odobri datum kad će biti pušten u prodaju.

Željko Ivanji

- Anđele, sada si slobodna, a mi... Ostaje nam tvoj glas, zauvek! Vidimo se!

Milena Dravić

- Tužno je da se jedan mlad život i veliki talenat tako tragično okonča.

Mobi

- Tako tužno i nepotrebno. Posle nastupa u Srbiji poželeo sam da budem u stanju da pomognem Ejmi. Jako mi je žao.

Dragan Šutanovac

- Tužna vest, velika tragedija! Iskreno mi je žao.

Zoran Kesić

- Svet i muzika su izgubili veliku umetnicu. Stvarno šteta. Jako mi je žao.

Dita fon Tiz

- Molim vas, recite mi da ovo o Ejmi nije istina. Raspadam se od bola.

Boško Jakovljević

- Zaista tragična vest. Verovao sam da će se ipak spasti posle nastupa u Beogradu. Nažalost, tako je izgleda moralo biti. Veliki gubitak. Zatečen sam i jako mi je žao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.