Vulin sa ruskim ambasadorom

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa ruskim ambasadorom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Vulin je poželeo dobrodošlicu Bocan-Harčenku i izrazio zahvalnost prethodnom amabasadoru Aleksandru Čepurinu na doprinosu za unapređenje saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje, dodavši da je uveren da će se i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom, kao odličnim poznavaocem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilika na Balkanu, uspešna saradnja nastaviti.

Prema rečima Vulina, između naših država postoje istorijski duboki koreni, a otvoren i iskren odnos dva predsednika i vrhovnih komandanata vojski, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, može i dalje da ih jača, što će svakako doprineti ostvarenju još boljih rezultata na polju saradnje u oblasti odbrane, kao i sveukupne saradnje.
Posebnu zahvalnost Ruskoj Federaciji Vulin izrazio je na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za KiM,  kao i povodom dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u situacijama kada je interes naše države bio ugrožen.
Govoreći o situaciji na KiM, Vulin je izjavio da je pokušaj formiranja "vojske Kosova" sasvim neprihvatljiv, a da su pokušaji stvaranja "Velike Albanije" pretnja miru na čitavom Balkanu.
Posebno brine ćutanje međunarodne zajednice ali i zemalja regiona, rekao je ministar odbrane. 
Vulin je ambasadoru Ruske Federacije rekoa da je sa zadovoljstvom prihvatio lični poziv ministra odbrane Šojgua da prisustvuje "Međunarodnim vojnim igrama 2019" u Moskvi.
Na današnjem sastanku, vojno-vojna saradnja ocenjena je kao jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije, a posebno realizacija zajedničkih vežbi i nastavak vojno-tehničke saradnje.
Ministar odbrane poželeo je ambasadoru Bocan-Harčenku sve najbolje u obavljanju nove dužnosti i uspeh u diplomatskoj misiji.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin sa Bocan-Harčenkom: Zahvalnost Rusiji zbog podrške oko Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom...Ministar Vulin poželeo je dobrodošlicu Bocan-Harčenku te izrazio zahvalnost prethodnom ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu na doprinosu za unapređenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.