Izvor: Vesti-online.com, 02.Avg.2012, 03:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UN da se uključe u pregovore sa Kosovom"

Rusija smatra da pregovorima Beograda i Prištine o rešavanju kosovskog problema treba da prisustvuju i Ujedinjene nacije, izjavio je danas ruski ambasador Aleksandar Konuzin.

On je novinarima u Beogradu rekao da Rusija podržava Srbiju jer se Srbija u rešenju kosovskog problema pridržava međunarodnog prava.

Upitan da li je Rusija spremna da se direktno uključi u pregovore Konuzin je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da to zavisi od dogovora strana u sporu.

"Smatram da UN treba da budu prisutne tokom regulisanja kosovskog problema", rekao je Konuzin i ukazao da to što UN do sada nisu prisustvovale pregovorima Beograda i Prištine u Briselu rezultat "jednostrane odluke".

"Smatramo da se Srbija strogo pridržava međunarodnog prava", rekao je Konuzin novinarima nakon polaganja venaca na spomenik srpskim i ruskim vojnicima poginulim u Prvom svetkom ratu.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.