Rusija proterala pet švedskih diplomata

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2023, 13:29

Rusija proterala pet švedskih diplomata

 
Rusija je proterala pet švedskih diplomata kao meru odmazde, saopštilo je u četvrtak rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Ambasador Švedske u Moskvi Malena Mard pozvana je 25. maja u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. „Švedski ambasador je obavešten da je ruska strana odlučila da proglasi za persone non grata pet švedskih diplomata, uključujući tri službenika kancelarije atašea odbrane u švedskoj ambasadi u Moskvi kao meru odmazde“, navodi se u saopštenju. Rusko ministarstvo spoljnih poslova je podsetilo da je kao otvoreno neprijateljski čin ocenilo odluku Stokholma da 25. aprila 2023. proglasi pet zaposlenih u ruskim diplomatskim misijama u Švedskoj personama non grata. „Ove akcije švedskih vlasti dodatno su pogoršale situaciju u bilateralnim odnosima, koji su dostigli neviđeno nizak nivo, uključujući i rezultat tekuće rusofobične kampanje u Švedskoj“, naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Švedskim diplomatama je naloženo da napuste Rusiju u istom roku koji su švedske vlasti odredile za odlazak ruskih diplomata.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija pozvala ambasadore Nemačke, Danske i Švedske zbog Severnog toka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2023

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je u četvrtak, 25. maja da je pozvalo ambasadore Nemačke, Švedske i Danske da protestuje zbog, kako je rečeno, "potpunog nedostatka rezultata“ u istrazi koja je identifikovala ko je minirao gasovode Severni tok prošle godine. Nekoliko podvodnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.