Prioritet da se u Alepu izbegne nova Srebrenica

Izvor: B92, 16.Dec.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prioritet da se u Alepu izbegne nova Srebrenica"

Francuska će tražiti podršku Rusije u SB UN da se međunarodnim posmatračima dozvoli da budu raspoređeni u Alepu i omoguće hitne isporuke humanitarne pomoći.

To je rekao francuski ambasador u UN Fransoa Delatre.

Prema njegovim rečima, nacrt rezolucije, koji su pripremile Francuska, Nemačka i druge evropske zemlje, mogao bi da bude brzo usvojen ukoliko bude postignut konsenzus u Savetu bezbednosti UN o vanrednim merama.

"Prioritet je da se spasu životu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaustave masakri i izbegne nova Srebrenica", rekao je Delatre novinarima.

Diplomate koje nisu želele da im se navode imena ranije danas su najavile da Francuska sprema nacrt rezolucije Saveta Bezbednosti UN o Alepu, čiji je cilj da obezbedi da su raspoređeni međunarodni posmatrači kako bi učestvovali u evakuaciji civila iz Alepa i omogućili da humanitarna pomoć stigne do tog sirijskog grada.

Francuska je juče zatražila hitni sastanak iza zatvorenih vrata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o evakuaciji civila iz sirijskog grada Alepa i planovima za dopremanje humanitarne pomoći.

Na sastanku će, takođe, podsekretar UN za humanitarna pitanja Stiven O"Brajan predstaviti izveštaj o situaciji u Alepu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Prioritet da se u Alepu izbegne nova Srebrenica"

Izvor: OkRadio.rs, 16.Dec.2016

Francuska će tražiti podršku Rusije u SB UN da se međunarodnim posmatračima dozvoli da budu raspoređeni u Alepu i omoguće hitne isporuke humanitarne pomoći. To je rekao francuski ambasador u UN Fransoa Delatre. Prema njegovim rečima, nacrt rezolucije, koji su pripremile Francuska, Nemačka...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.