OGLASILA SE RUSKA AMBASADA: Hrvati zainteresovani za kupovinu Sputnjika V

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 23:26

OGLASILA SE RUSKA AMBASADA: Hrvati zainteresovani za kupovinu "Sputnjika V"

Ambasada navodi da su danas razgovarali telefonom ambasador Rusije u Hrvatskoj Andrej Nesterenko i hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš

Hrvatska je potvrdila da je zainteresovana za kupovinu ruske vakcine Sputnjik Ve, objavila je večeras Ambasada Rusije u Hrvatskoj na svojoj Fejsbuk stranici i Tviter profilu.

i da je u razgovoru "potvrđeno da je hrvatska strana zainteresovana za kupovinu potrebne količine vakcine ''Sputnjik Ve'' iz Rusije u skladu sa svim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << propisima EU, kao i odredbama zakona RH".

2 марта 2021 года состоялся телефонный разговор Посла России в Хорватии А.А.Нестеренко и Министра здравоохранения Республики Хорватии В.Бероша. pic.twitter.com/AnWtQ34eLk

— VeleposlanstvoRusije (@RusEmbCro) March 2, 2021

- Sagovornici su izrazili zajedničko mišljenje da se to pitanje mora hitno rešiti, s obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj i dalje održava određeni nivo slučajeva zaraze korona virusom, kao i da su otkriveni novi sojevi koje epidemiolozi još nisu proučili i koji mogu ozbiljno ugroziti zdravlje građana bilo koje zemlje, uključujući i Hrvatsku - piše u objavi na Fejsbuku.

Ambasada polazi od pretpostavke da se u borbi protiv korona virusa moraju udružiti snage s hrvatskim partnerima radi zdravlja građana dve zemlje.

Sredinom febraura Nesterenko je rekao agenciji RIA Novosti da je ambasada u kontaktu sa službenim Zagrebom po pitanju nabavke ruske vakcine.

Beroš je nakon njegove izjave rekao da se Hrvatska dogovorila s Rusijom o nabavci vakcine, ali da bi bilo optimalno da glavna regulatorna agencija EMA (Evropska agencija za lekove) odobri tu vakcinu, a što ruska strana očekuje u aprilu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DA LI JE HRVATSKA NA KORAK DO KUPOVINE SPUTNJIKA V: Ruska ambasada otkrila planove Plenkovića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 08:59

Ruska ambasada potvrdila zaintersovanost hrvatske strane za kupovinu Sputnjika V..Hrvatska je potvrdila da je zainteresovana za kupovinu ruske vakcine Sputnjik Ve, objavila je sinoć Ambasada Rusije u Hrvatskoj na svojoj Fejsbuk stranici i Tviter profilu...Ambasada navodi da su juče razgovarali telefonom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.