Iljušin danas izbacio 84 tona vode na Staroj planini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iljušin" danas izbacio 84 tona vode na Staroj planini

Avion-tanker "iljušin 76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo.

"Tokom subote avion je obavio dva leta, izbacivši 84 tone vode. Sredstva za kopnenu kontrolu potvrdila su da je zaustavljeno širenje vatre zahvaljujući majstorstvu posade", rekao je predstavnik Ministarstva za vanredne situacije Rusije, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poletanja aviona obavljeno je avijaciono osmatranje planinsko-šumske oblasti kako bi se utvrdilo gde se nalaze žarišta.

"Iljušin 76 će nastaviti da gasi prirodne požare u nedelju", dodao je predstavnik Ministarstva.

Ruska letelica, nosivosti 42 tone vode i sa posadom od 12 članova, koja poseduje visokosofisticiranu opremu i tehničke karakteristike za reagovanje u nepristupačnim predelima i planinskim grebenima, sletela je sinoć na niški aerodrom, a danas počela da gasi požare.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski ambasador u Srbiji: "Iljušin" počeo da gasi požar na Staroj planini

Izvor: Blic, 02.Nov.2019

Avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije "iljušin 76" počeo je danas da gasi požar u nepristupačnim predelima Stare planine u Srbiji, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Nastavak na Blic...

Harčenko: "Iljušin" gasi požare na Staroj planini

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Nov.2019

"Avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije “Iljušin 76” je počeo sa gašenjem požara u nepristupačnim predelima Stare planine u Srbiji. Nadamo se da će učešće ruskih spasilaca doprineti potpunoj likvidaciji plamena", izjavio je na Tviteru ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko...Komentarišući...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.