Čepurin: Bata u SSSR-u imao bezbroj obožavalaca

Izvor: Mondo, 24.Maj.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Bata u SSSR-u imao bezbroj obožavalaca

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin uputio je telegram saučešća povodom smrti velikog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Foto: Printscreen/YouTube Ptice koje ne polete- Lugar Zdravko Nikodinović

"Sa dubokom tugom smo saznali da je preminuo veliki glumac, pravi simbol nestale dobe Velimir Živojinović. U Rusiji ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se sećaju kao lepog i neustrašivog borca za slobodu svoje Otadžbine", piše u telegramu saučešća.

"Bez preterivanja može se reći da su dečaci i u Jugoslaviji i u Sovjetskom Savezu rasli po uzoru na likove, koji je stvarao Bata. A u SSSR-u je imao ne samo bezbroj obožavalaca, nego i prijatelja - istaknutih sovjetskih glumaca i reditelja", dodaje se u telegramu.

Čepurin je podsetio da je Međunarodni filmski festival sveslovenskog i pravoslavnog filma "Zlatni vitez" dodelio Živojinoviću 2000. godine nagradu za životno delo - Zlatnu medalju za poseban doprinos filmu.

"U trenutku teškog gubitka za porodicu i najbližih znamo da će Bata zauvek ostati u našem sećanju kao primer pravog Srbina - antifašiste i prijatelja Rusije", ističe se u telegramu.

Velimir Bata Živojinović preminuo je u nedelju u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" u Beogradu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.