Vučić: Prioritet Vlade je stvaranje zdrave srpske privrede

Izvor: Politika, 21.Nov.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prioritet Vlade je stvaranje zdrave srpske privrede

ALEKSINAC –Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prioritet ove vlade stvaranje zdravog sistema srpske privrede i da je njen najvažniji zadatak da poveća zaposlenost i privuče nove investicije.

„Siguran sam da ćemo prevladati sve probleme koje imamo”, poručio je Vučić, otvarajući u Aleksincu novi pogon nemačke fabrike „Gramar”, koja proizvodi delove za auto-industriju.

Vučić je rekao da je otvaranje aleksinačkog pogona >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << velika stvar za Srbiju, jer će u njemu biti zapošljeno još 120 ljudi, pored postojećih 780.

On je naveo da do druge polovine 2015. očekuje otvaranje još 500 novih radnih mesta u toj fabrici.

Prema njegovim rečima, otvaranje novog pogona „Gramara” je ogromna stvar za Aleksinac i čitav region istakavši da za srpsku vladu nema važnijeg posla „od onoga što se sada radi, a to je otvaranje novih radnih mesta”.

Kako je dodao, „Gramar” je konkurentna firma i rastuća kompanija sa značajnim profitom, te je upravo iz tih razloga veoma bitno da se ljudi zapošljavaju u kompanijama koje su konkurentne i koje imaju obezbeđen izlaz na brojna tržišta.

Prema Vučićevim rečima, zadatak Vlade Srbije je da se stvori zdrav sistem srpske privrede, dodavši da je veoma bitno što su sprski radnici „i po rečima poslodavaca veoma vredni, posvećeni i stručni”.

„U sistemu gde se znaju jasni ciljevi i gde se rad vrednuje i gde vlada red, naši radnici pokazuju sve svoje vrednosti”, rekao je Vučić i dodao da je naš cilj da postavimo takav sistem.

Vučić je još jednom ponovio da je stvaranje povoljnog investicionog ambijenta prioritetno.

Otvaranju pogona prisustvovao je i Nemački ambasador Hajnc Vilhelm, koji je podvukao da je Srbija veoma atraktivna lokacija, ne samo za nemačke, već i investitore iz drugih zemalja.

Vilhelm je izrazio nadu i uverenje da će još mnogo nemačkih firmi investirati i otvarati svoje fabrike u Srbiji.

Tanjug

objavljeno: 21.11.2013
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prioritet stvaranje zdrave privrede

Izvor: RTV Pink, 21.Nov.2013

. . . Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prioritet ove vlade stvaranje zdravog sistema srpske privrede i da je njen najvažniji zadatak da poveća zaposlenost i privuče nove investicije. .

Nastavak na RTV Pink...

Vučić: Prioritet Vlade je stvaranje zdrave srpske privrede

Izvor: Politika, 21.Nov.2013

ALEKSINAC –Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prioritet ove vlade stvaranje zdravog sistema srpske privrede i da je njen najvažniji zadatak da poveća zaposlenost i privuče nove investicije...„Siguran sam da ćemo prevladati sve probleme koje imamo”, poručio je...

Nastavak na Politika...

VUČIĆ: Prioriteti su nam veća zaposlenost i investicije!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Nov.2013

- Otvaranje novog pogona "Gramara" je ogromna stvar za Aleksinac i čitav region. Za srpsku vladu nema važnijeg posla od onoga što se sada radi, a to je otvaranje novih radnih mesta - poručio je vicepremijer

Nastavak na Telegraf.rs...

Veća zaposlenost i više investicija

Izvor: BKTV News, 21.Nov.2013

Prema njegovim rečima, njen najvažniji zadatak je da poveća zaposlenost i privuče nove investicije.. “Siguran sam da ćemo prevladati sve probleme koje imamo”, poručio je Vučić, otvarajući u Aleksincu novi pogon nemačke fabrike “Gramar”, koja proizvodi delove za auto-industriju.. Vučić...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.