Škriljci nisu predizborni trik

Izvor: Medijski istraživački centar, 11.Jan.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škriljci nisu predizborni trik

Vlada Srbija počeće u četvrtak proceduru za izbor strateškog partnera za eksploataciju uljnih škriljaca, a ministar životne sredine i rudarstva Oliver Dulić tvrdi da to nije samo predizborna priča.
'Namera je da se godišnje eksploatiše pet miliona tona uljnih škljilaca od čega bi dobili 500.000 do 600.000 tona nafte', kazao je on u Aleksincu prilikom obilaska bušotine kojom se ispituje ležište škriljaca.
Dulić je rekao da eksploatacija uljnih škriljaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << neće ugroziti životnu sredinu jer će se raditi površinski kopovima i nafta će se prerađivati u postrojenjima po standardima EU.
On je rekao da najava eksploatacije uljnih škriljaca nije predizborana kampanja jer će početi za šest do sedam godina. 'Došlo je vreme za početak eksploatacije uljnih škriljaca jer je to sada najisplativije zbog cene nafte na svetskom tržištu', kazao je Dulić.
On je rekao da su uljni škriljci izuzetno važni resursi i da njihovo korišćenje nije predizborni trik. 'Mi ovde pričamo o poslovima za narednih nekoliko vlada i ministarstava', rekao je Dulić.
Vlada će, inače, u četvrtak odlučiti o raspisivanju tendera za izbor savetnika za izbor strateškog partnera.
 
Pogledaj vesti o: Aleksinac,   Evropska Unija

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.