Policija plenila oružje, municiju, drogu…

Izvor: juGmedia, 08.Okt.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija plenila oružje, municiju, drogu…

NIŠ/ALEKSINAC/MEROŠINA – Policija je u protekla dva dana, izvršila pretres na više lokacija na području Niša i Aleksinca i podnela krivične prijave, u redovnom postupku, protiv pet osoba.

Policija je prilikom pretresa porodične kuće pedesetdevetogodišnjeg muškarca iz Niša pronašla 280 bojevih metaka različitog kalibra, 30 metaka za gasni pištolj, 13 različitih registarskih tablica i osam saobraćajnih dozvola >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za vozila. Protiv osumnjičenog, Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćenja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, pretresom stana u Nišu, policija je kod pedesetjednogodišnjeg muškarca pronašla 45 mililitra metadona i vagicu za precizno merenje i protiv njega podneće krivičnu prijavu zbog sumnje je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

Pretresom porodičnih kuća u Merošini, policija je pronašla oko 33 grama marihuane, semenke nalik na biljnu kulturu „kanabis sativa“ i šest metaka kalibra 7,62 milimetara. Protiv osumnjičenih biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, zbog sumnje su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, dok će protiv jednog od osumnjičenih biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćenja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom kuće u okolini Merošine policija je kod četrdesetogodišnjeg muškarca pronašla 2,4 kilograma rezanog duvana spakovanog u 24 plastične kese i protiv njega će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Operativnim radom, u ataru sela u okolini Aleksinca, pored zemljanog puta, policija je pronašla 10 stabljika biljaka „kanabis sativa“ ukupne težine oko 4,8 kilograma. Krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge biće prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa pojačanom kontrolom i suzbijanjem svih vidova kriminaliteta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija policije na području Nišа i Aleksincа

Izvor: NTV.rs, 08.Okt.2015

Pripаdnici policije u Nišu pretresli su više lokаcijа na području Nišа i Aleksincа i podneli krivične prijаve protiv pet osobа.. U porodičnoj kući 59-godišnjeg muškаrcа iz Nišа pronаdjeno je preko 300 metаkа rаzličitog kаlibrа, 13 rаzličitih registаrskih tаblicа i osаm...

Nastavak na NTV.rs...

Prijave protiv pet osoba

Izvor: Studio B, 08.Okt.2015

Niška policija izvršila je u protekla dva dana pretrese na više lokacija i podnela krivične prijave protiv pet osoba, saopšteno je iz Policijske uprave u tom gradu...Na jednoj od lokacija policija je pronašla 280 bojevih metaka različitog kalibra, 30 metaka za gasni pištolj, 13 različitih registarskih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.