Doktor Nušić najbolja predstava na Festivalu PIP

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doktor Nušić" najbolja predstava na Festivalu PIP

Na 4. Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu nagrada za najbolju predstavu u celini i najbolju režiju pripala je komadu kruševačkog i somborskog pozorišta “Doktor Nušić” u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića.

Kako se navodi u obrazloženju žirija, ova predstava je nagrađena za “moderan, mudro smišljen terapeutski pristup stvarnosti koji podrazumeva oštar satirični skalpel primenjen u predstavi”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Za, kako kaže žiri, snažan i ekspresivan glumački pristup ulozi velikog manipulatora našeg doba Živote Cvijovića u predstavi “Doktor Nušić” nagrada za najboljeg glumca Festivala dodeljena je Saši Torlakoviću.

Najbolja predstava na po izboru publike je "Moj sin samo malo sporije hoda" Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Predraga Stojmenovića.

Za dramski tekst ove predstave nagrađen je Ivor Martinić, dok je za tumačenje Ane u ovom komadu priznanje za najbolju glumicu Festivala dodeljeno Vesni Čipčić.

Dodelom priznanja i izvođenjem predstave "Beton mahala" u režiji Baneta Trifunovića, u čast nagrađenih, sinoć je završen Festival PIP.

Stručni žiri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, koji se ove godine održavao u čast Dušana Duke Jovanovića, činili su Zoran Šakotić, prevodilac, Branko Popović, reditelj i Milivoje Mlađenović, teatrolog.

Oni su istakli da je ovogodišnja festivalska ponuda, sa 7 predstava, bila velika radost za aleksinačku pozorišnu publiku koja je iz večeri u veče dupke punila dvoranu Centra za kulturu u Aleksincu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.