Četvorica pritvorena zbog proizvodnje skanka

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jun.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorica pritvorena zbog proizvodnje skanka

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv četvorice osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe proizvodili genetski modifikovani kanabis (skank) u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu.

Istraga je pokrenuta protiv Milana Budimira, Nevena Marinkovića, Branislava Mihajlovića i Bobana Lazića, saopšteno je iz Tužilaštva.

Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da su ova >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << lica izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da, prema do sada prikupljenim podacima, postoji osnovana sumnja da su ova lica kao pripadnici organizovane kriminalne grupe proizvodili genetski modifikovani kanabis (skank) u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu.

Prilikom pretresanja objekata koje su koristili, pronađena je velika količina biljaka kanabisa spremnih za branje, već osušena biljna materija, oprema za proizvodnju kanabisa u veštačkim uslovima, kao i oružje i municija.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.

Izvor: Mondo

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Sadili GM marihuanu!

Izvor: Večernje novosti, 19.Jun.2014

U velikoj akciji MUP Srbije razbijen je još jedan lanac proizvodnje i prodaje droge! Ovoga puta „pod lupom“ su bili Beograd i okolina Aleksinca, gde je otkriveno više od 400 zasada genetski modifikovane marihuane. Pripadnici kriminalističke policije u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.