Vučić i Čanak: Različiti stavovi o Konuzinu

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Čanak: Različiti stavovi o Konuzinu

Putin je preko Konuzina jasno zapretio suverenitetu Srbija, rekao Čanak na šta je Vučić odgovorio da Konuzin svojim govorom u Nišu ni na jedan način se nije umešao u unutrašnje stvari Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je sinoć da je nastup ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina na skupu Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << napredne stranke u Nišu "jasna pretnja Putina (premijer Rusije) suverenitetu Srbije", a zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić da se Konuzin ni na jedan način nije umešao u unutrašnje stvari Srbije.

Konuzina je trenirao KGB

"Konuzinu bi morali da se zahvalimo na saradnji, iz razloga što je za mnogo sitniji diplomatski nesporazum ambasadorki Crne Gore uskraćeno gostoprimstvo u Beogradu. Oni koje je KGB trenirao za funkciju koju obavljaju vrlo dobro umeju da se obuzdaju i budu vojnici svoje partije, službe. Upravo zbog toga je u pitanju jasna pretnja Putina suverenitetu ove zemlje", rekao je Čanak.

Vučić i Čanak: O izveštaju o Kosovu se neće raspravljati

Konuzin pružio podršku SNS-u (VIDEO, FOTO)

Vučić: Što pre promene u Srbiji

Gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92, Čanak je naglasio da je Konuzin napravio diplomatski skandal, dodajući da se ruski ambasador "ponaša kao da ne razume da je gost u Srbiji".

Persona non grata

LSV je ranije zatražila je od nadležnih organa da se ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin proglasi personom non grata i protera iz Srbije.

Čanak je dodao da bi tražio proterivanje i bilo kog drugog ambasadora koji bi se na takav način umešao u unutrašnje stvari zemlje domaćina.

Nšta problematično u nastupu

Vučić mu je odgovorio da se ambasador Rusije ni na koji način nije umešao u unutrašnje stvari Srbije i da mu nije jasno šta je problematično u nastupu Konuzina.

"Ovo je tema zato što režim nema šta više da uradi protiv SNS", rekao je Vučić, dodajući da nastup Konuzina na skupu SNS nije prvi, budući da je to učinio i prošle godine, te da je SNS na skup u Nišu zvala i ambasadore drugih zemalja, ali da oni nisu hteli da pričaju na njemu.

Zamenik presednika SNS je istakao da ne razume šta se tačno zamera Konuzinu i da ne vidi da je ruski ambasador bilo šta loše uradio.



Šteta po Srbiju


"Iz cele price proizaći će velika šteta Srbiji, jer se zameramo velikoj sili. Veoma glup razlog da bi se nanela šteta svojoj zemlji", rekao je Vučić.

Konuzin je u subotu na skupu naprednjaka u Nišu rekao da je SNS postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije, i da je time stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera, ali istovremeno i odgovornost zbog poverenja i nade koje ljudi polažu u tu političku partiju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.