Vučić i Đilas o Žeželjevom mostu i Mostu na Adi

Izvor: RTS, 02.Sep.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Đilas o Žeželjevom mostu i Mostu na Adi

Na objavu Dragana Đilasa na "Tviteru", u kojoj se navodi da je jedan metar kvadratni Mosta na Adi koštao manje od cene kvadrata Žeželjevog mosta, reagovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ističe da je most u Beogradu koštao 460 miliona, a ne 161 milion koliko Đilas tvrdi.
Dragan Đilas je na svom Tviter nalogu objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podatke o ceni izgradnje Žeželjevog mosta i Mosta na Adi.

Navedeno je da je Most na Adi dugačak 996 metara, širok 45,5 metara i da je njegova izgradnja koštala 161 milion evra, što je 3.552 evra po metru kvadratnom.
U objavi na Tviteru piše i da je Žeželjev most dugačak 474 metra, širok 31,45 i da je koštao 54 miliona evra, što je 3.622 evra po metru kvadratnom.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara o komentaru Dragana Đilasa da je Žeželjev most skuplji nego onaj na Adi, naveo da je Đilas, za koga je rekao da je jedan od tri najveća tajkuna u Srbiji, priznao da je "na krađu potrošio 300 miliona evra onda kada je rekao da je most preko Ade koštao 161 milion evra".
Kako je Vučić naveo, most na Adi je koštao 460 miliona evra, a povodom reči bivšeg gradonačelnika Beograda da je 300 miliona otišlo na saobraćajnice, upitao – "koje to pristupne saobraćajnice koštaju 300 miliona evra?"
Na komentar Dragana Đilasa koji je za N1 rekao da su u Savezu za Srbiju "svi mogli da budu Vesići", ali da to nisu prihvatili, Vučić je rekao da Goran Vesić i Đilas nisu ni za porediti.
Vučić je rekao da se Vesić, koji je devedesetih bio u DS-u, borio za svoje ideje, dok, kako je naveo, Đilas "nije imao nikakvih ideja". Rekao je da Vesić tada nije bio bogat, kao i da misli da nije ni sada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.