Izvor: Radio 021, 14.Jul.2020, 07:06

Slabiji pritisak vode u celom Novom Sadu zbog radova "Železnica Srbije"

"Železnice Srbije" danas, 14. jula izmeštaju visokonaponski električni vod, zbog čega će biti prekinuta isporuka vode sa izvorišta Petrovaradinska ada, saopštio je "Vodovod".

"Izvorište Petrovaradinska ada će od 8 do 14 časova biti van sistema vodosnabdevanja što znači da će do Fabrike vode dolaziti 600 litara sirove vode manje, a to je smanjenje za 45 odsto u odnosu na pun kapacitet pogona za preradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vode", navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Usled pomenutih radova, doći će do smanjenja pritiska u gradskom distributivnom sistemu, odnosno na teritoriji celog Novog Sada i prigradskih naselja.

"Nakon završetka radova i priključenja struje, tog dana, pa čak i narednog ako bude potrebe, očekuje se smanjen pritisak u distributivnoj mreži", dodaju u "Vodovodu".

Takođe, biće potrebno neko vreme da se vodovodna mreža stabilizuje i svi korisnici dobiju uredno vodosnabdevanje.

"Ukoliko radovi potraju duže od predviđenog vremena, bitno je naglasiti i naznačiti da to ne zavisi od 'Vodovoda'", navode u ovom JKP.

U ovom preduzeću apeluju na sve građane da imaju strpljenja zbog najavljenih radova i podsećaju Novosađane da vodu iz gradskog Vodovoda racionalno troše jer vodu koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo treba koristiti za piće, sanitarne potrebe i kuvanje, a aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.