Izvor: Radio 021, 09.Apr.2021, 19:49

Radovi na rekonstrukciji bunara na Petrovaradinskoj adi

JKP "Vodovod i kanalizacija" će ove godine izvesti radove na rekonstrukciji izvorišta Petrovaradinska ada.

Sad su na redu radovi na regeneraciji i hidroizolaciji bunara BHD 1 i BHD 5, kao i na regeneraciji jedanaest bušenih bunara, a procenjena vrednost radova je 24,6 miliona dinara bez PDV-a.

Tender za radove je raspisan pre nekoliko dana, a predviđeno je čišćenje bunara i drenova od taloga i mulja kako bi se povećao protok sa izvorišta. Prema konkursnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dokumentaciji, mogući rok za izvođenje radova na bunarima na Petrovaradinskoj adi je od 120 do 300 dana. Rok za dostavljanje ponuda je 26. april.

Petrovaradinska ada ima ukupno devet bunara (šest sa horizontalnim i tri sa vertikalnim drenovima) sa prosečnom zahvaćenom količinom podzemne vode od oko 450 litara u sekundi, što je malo više od trećine ukupne količine vode koju Novi Sad dobija. Izvorište Štrand ima kapacitet od oko 150, a Ratno ostrvo oko 650 litara u sekundi.

Podsetimo da je "Vodovod" prošle godine radio na rekonstrukciji bunara na Ratnom ostrvu i o tome više čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.