Ponavlja se suđenje Cmiljaniću za ubistvo devojke u Vanili

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje Cmiljaniću za ubistvo devojke u "Vanili"

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na devet godina zatvora bio osuđen Vukašin Cmiljanić (23) zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine.

Istom odlukom sud je naložio da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu i produžio mu pritvor do dalje odluke tog suda, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. Drugooptuženom u tom slučaju Filipu Vilotijeviću potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je presuda i pravosnažno je osuđen (28) na dve i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod.

Prema optužnici Cmiljanić i Vilotijević te večeri doššli su u "Vanilu" na proslavu rođenja deteta brata pokojne devojke. Međutim, došlo je do svađe između njih i grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna tokom kojeg je Vilotijević izvadio pištolj i pucao u pod. Nastala je opšta tuča, a potom je i Cmiljanić izvadio pištolj i u stanju povećane emocionalne razdražljivosti ispalio hitac - nenamerno pogodivši devojku koja je od zadobijenih povreda preminula.

Inače, nakon ubistva Tamare Radulović, Vilotijević i Cmiljanić su se sa lažnom dokumentacijom prebacili na Kosovo, a u bekstvu im je pomogao i sin narko-bosa Nasera Keljmendija. Pucnjava je, kako se veruje, bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada. Jedini Novosađanin koji je te noći pozvan na slavlje bio je Saša Lošić, koji slovi za pripadnika nekadašnje veterničke narko-grupe. Vilotijević je novosadskoj policiji poznat već duži niz godina zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.