Izvor: B92, 27.Mar.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Prva liga u am. fudbalu

U subotu počinje Prva liga Srbije u američkom fudbalu, gde titulu brane SBB Vukovi Beograd.

"Čoporu sa Ade" će konkurenciju činiti sedam timova – Divlji veprovi Kragujevac, Vojvode Novi Sad, Panteri Pančevo, Imperatori Niš, Indijansi Inđija, Legionari Sremska Mitrovica i Anđeoski ratnici Čačak.

Na premijeri sezone sastaju se dva srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pionira ovog sporta, SBB Vukovi i Legionari, u subotu, od 15.30 sati, na stadionu na Adi Ciganliji, a preostala tri susreta prvog kola igraju se u nedelju.

Vicešampioni, kragujevački Divlji veprovi, sezonu će otvoriti šumadijskim derbijem sa čačanskim Ratnicima, od 14 časova, na "Čika Dači", a u isto vreme počeće okršaj Vojvoda i Indijansa, u kojem će Novosađani biti domaćini u Novom Kneževcu.

Prvo kolo zatvoriće Imperatori i Panteri, od 15 sati, na niškom "Čairu", a nema sumnje da će ovaj duel obilovati uzbuđenjima, jer su i prethodna dva bila neizvesna do samog kraja.

Posle sedam odigranih kola, po jednokružnom sistemu, četiri najbolja tima plasiraće se u plej-of, dok će poslednji ispasti iz lige.

Ovosezonska novina je da će sedmoplasirani tim imati dodatnu šansu da sačuva mesto u eliti, baražom sa drguoplasiranim članom Druge lige.

Ligaški deo sezone završava se 14. juna, a nedelju dana kasnije na programu su polufinalni okršaji. Poslednji okršaj za šampionski naslov na programu je prvog vikenda jula.

Prva liga, 1. kolo:

Vukovi – Legionari

Divlji veprovi – Anđeoski ratnici

Vojvode – Indijansi

Imperatori – Panteri

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.