Nova faza u izgradnji mosta na Adi

Izvor: RTS, 27.Sep.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova faza u izgradnji mosta na Adi

Počelo navlačenje 400 metara dugog bočnog raspona na gradilištu mosta preko Ade. Radove obišli gradonačenik Beograda Dragan Đilas i gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i gradski menadžer Aleksandar Bijelić obišli su gradilište mosta preko Ade Ciganlije na Savskom nasipu, na novobeogradskoj strani, gde je počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navlačenje 400 metara dugačkog bočnog raspona.

Đilas je rekao da je za početak jedne faze radova sa novobeogradske strane izabran današnji dan, jer je tačno pre tri godine preminuo tadašnji gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, koji je i započeo ovaj projekat.

"Želim da se na ovaj način u ime svih Beograđana zahvalim na svemu što je Bogdanović uradio za glavni grad, posebno za ogroman trud, rad i energiju da bi most na Adi Ciganliji do kraja 2011. godine zaista bio gotov", istakao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je Bogdanović uradio sve što je bilo neophodno kako bi most mogao da raste iz dana u dan i dodao da očekuje da u narednih nekoliko dana budu potpisani ugovori sa izvođačima radova za petlje u Radničkoj i Jurija Gagarina.

Đilas je najavio da se radovi na tim petljama početi krajem oktobra, a do kraja godine biće završena i petlja kod Hipodroma, koja će biti deo pristupnih saobraćajnica.

Direktor projekta Radovan Kotnik rekao je da je čelični deo mosta dugačak 376 metara, kao i da će biti završen krajem avgusta sledeće godine.

Gradnja mosta na Adi Ciganliji počela je početkom decembra 2008. godine i do sada je izgrađeno oko 300 metara konstrukcije mosta, dok je na levoj obali Save završena izgradnja svih pet stubova, kao i na gradilištu Male Ade.

Ukupna dužina mosta je 969, širina 45 metara sa šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze, a maksimalna propusna moć u idealnim uslovima biće oko 12.000 vozila na sat.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.