Nelegalna gradnja Egzitovog kampa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelegalna gradnja "Egzitovog" kampa?

NOVI SAD -

Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" upozorilo je danas nadležne organe da je započeta izgradnja kampa za goste međunarodnog muzičkog festivala "Egzit" na izvorištu vode "Petrovaradinska ada" nelegalna.

"Izvorište 'Petrovaradinska ada' je prostor prve zone sanitarne zaštite u kojem zakonska regulativa ne dozvoljava bilo kakve radove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vezane za postavljanje kampa", navodi se u saopštenju tog preduzeća dostavljenom medijima.

Prema mišljenju rukovodstva "Vodovoda i kanalizacije" boravak više hiljada ljudi na tom prostoru bi mogao da dovede do fekalnog zagađenja izvorišta vode s trajnim i nenadoknadivim posledicama.

Zbog toga je upućen zahtev komunalnoj inspekciji da prekine radove a organizatori "Egzita" su pozvani da se vrate na staru lokaciju, na prostor bivše kasarne na Trandžamentu.

Ovogodišnji "Egzit" će se održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vodovod: Egzitov kamp ugrožava izvorište vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2011

NOVI SAD -..Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" upozorilo je danas nadležne organe da je započeta izgradnja kampa za goste međunarodnog muzičkog festivala "Egzit" na izvorištu vode "Petrovaradinska ada" nelegalna..."Izvorište 'Petrovaradinska ada' je prostor prve zone sanitarne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pavličić podržava Egzit u gradnji kampa kod izvorišta vode

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2011

U sporu nastalom oko novog pokušaja izgradnje Egzitovog kampa kod izvorišta vode "Petrovaradinske ada", gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić stao je na stranu privatne firme, iako su poneki očekivali da će štiti interese preduzeća kojem je šef.

Nastavak na Radio 021...

Nelegalna gradnja "Egzitovog" kampa

Izvor: Glas javnosti, 29.Jun.2011, 07:32

NOVI SAD - Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" upozorilo je nadležne organe da je započeta izgradnja kampa za goste međunarodnog muzičkog festivala "Egzit" na izvorištu vode "Petrovaradinska ada" nelegalna...- Izvorište "Petrovaradionska ada" je prostor prve zone sanitarne zaštite...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.