Međunarodni festival folklora na Adi Ciganliji

Izvor: Kurir, 10.Maj.2013, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival folklora na Adi Ciganliji

Ceremonija otvaranja počinje okupljanjem ispred Hrama Sv.Save, gde će svi ansambli zajedno odigrati Veliko kolo

Međunarodni folklorni festival na kome će pod motom "Zaigraj - Zapevaj" učestvovati više od 2000 dece i mladih iz Srbije kao i ansambli iz Ukrajine, Grčke, Malezije, Indonezije, Irske, Rusije, Meksika i Španije, počinje sutra u podne na Adi Ciganliji.

Ceremonija otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << počinje okupljanjem ispred Hrama Sv.Save, gde će svi ansambli zajedno odigrati Veliko kolo. Nakon toga će uslediti defile gradom, Knez Mihajlovom ulicom do Kalemegdana, odakle će se grupe prebaciti na Adu Ciganliju.

Na Adi će se održati glavni program, svaki ansambl će izvesti desetminutni program kojim će predstaviti tradicionalne vrednosti i običaje svoje zemlje.

Folklorni festival "Zaigraj-Zapevaj" je festival prijateljstva koji ima za cilj da pokaže kulturna nasleđa kroz šarene, autentične i originalne kostime, sa veselom igrom i tradicionalnom muzikom.

Festival će trajati do 14.maja u organizaciji Umetničkog centra Talija, NVO Makfolk, Blaga Srbije, Turističke organizacije Beograda i Opštine Čukarica.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Međunarodni festival folklora na Adi Ciganliji

Izvor: Akter, 11.Maj.2013, 00:52

Međunarodni folklorni festival na kome će pod motom "Zaigraj - Zapevaj" učestvovati više od 2000 dece i mladih iz Srbije kao i ansambli iz Ukrajine, Grčke, Malezije, Indonezije, Irske, Rusije, Meksika i Španije, počinje u subotu u podne na Adi Ciganliji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.