Mađarska: Banda živela među beskućnicima

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Banda živela među beskućnicima

Kriminalna grupa koja je u mađarskoj zakopavala žive ljude boravila je među beskućnicima u šumovitom delu 23. budimpeštanskog kvarta.Ova banda je odranije poznata mađarskoj policiji po teškim krivičnim delima.

Mađarska policija u pritvoru drži šest lica osumnjičenih za masovna ubistva na Čepelu, dunavskoj adi južno od Budimpešte.

Svi su, kako je izjavio rukovodilac Nacionalnog istražnog biroa (NNI) Zoltan Čizner, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << članovi iste bande, koja je živela među beskućnicima u šumovitom delu 23. budimpeštanskog kvarta.

- Vođa bande, koju policija prati još od aprila ove godione, rekao je istražnim organima da se u Mađarskoj nalazi od 2007. godine i da je Makedonac, ali to nije mogao da potvrdi nekim dokumentom. Zbog toga smo zatražili međunarodnu pomoć - rekao je Čizner.

Kriminalna grupa je u proteklom periodu izvršila više teških krivičnih dela.

Minulog proleća tri člana bande su uhapšena zbog oružanih pljački i još se nalaze u pritvoru.

Policija sumnja da je ta ista banda odgovorna i za ubistva na Čelepu, a otkrio ih je 30-godišnji mladić poreklom iz Rumunije, kojeg su članovi te grupe pokrali, maltretirali i zakopali do vrata. Nekako je uspeo da se izvuče iz rupe i obavesti policiju.

Budimpešta: Uhapšeno šest osoba, glavni osumnjičeni verovatno Makedonac

Budimpešta: Novi zaplet u istrazi oko monstruoznog zločina

Mađarska: Istragu o zločinu preuzeo Nacionalni istražni biro

-Prema opisu tog mladića odmah smo znali da se radi o istoj bandi. Vođa grupe i dvoje pomagača su uhapšeni 4. avgusta, a kasnije još tri osobe, tako da je trenutno u pritvoru šestoro osumnjičenih- dodao je Čizner na konfrenciji za novinare na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja.

Policija je u sredu pronašla grob u kojem je bilo zakopano četvoro ljudi. Leševi su preneti na patologiju Ministarstva državne uprave i pravosuđa, ali će, kako je saopšteno, trebati više nedelja da se utvrdi vreme i uzrok smrti.

-Tek tada će moći da se kaže šta se zapravo dogodilo. Istragu otežava i to što beskućnici žive u takvoj zajednici gde se ne prijavljuje nečiji nestanak i tek se u krajnjem slučaju obraćaju policiji. Uprkos tome uspeli smo da uhvatimo tvrdo jezgro bande- zaključio je rukovodilac NNI.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.