JP Ada Ciganlija: Ne kupajte se u Savskom jezeru

Izvor: Akter, 20.Maj.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JP Ada Ciganlija: Ne kupajte se u Savskom jezeru

Javno preduzeće "Ada Ciganlija" apelovalo je danas na sve posetioce da ne ulaze u vodu Savskog jezera, s obzirom da njena temperatura još uvek nije dostigla nivo koji je, po međunarodnim standardima, propisan za bezbedno kupanje

"S obzirom da kupališna sezona još nije počela, na Adi Ciganliji nema dežurstava ekipa Hitne pomoći kao ni spasilačke službe, koje bi mogle da intervenišu u slučaju potrebe. Kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izbegle neželjene posledice, a pre svega zbog očuvanja bezbednosti svih posetilaca, apeluje se na uzdržavanje od kupanja u Savskom jezeru do zvaničnog otvaranja kupališne sezone 2015. godine", navelo je preduzeće, a saopštio "Beoinfo".

JP "Ada Ciganlija" je istakla da je voda u jezeru svega 19 stepeni, uprkos tome što su proteklih nekoliko dana dnevne temperature vazduha bile više od uobičajnih za ovo doba godine.

"Usled temperaturne razlike između vode i spoljašnje sredine vrlo lako može doći do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja i nesagledivih posledica po život i zdravlje kupača", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.