Đilasu nagrada za projekat izgradnje mosta preko Ade

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilasu nagrada za projekat izgradnje mosta preko Ade

BEOGRAD - Gradonačelniku Beograd Draganu Đilasu juče je, u okviru obeležavanja 1. aprila - Dana omladinskih radnih akcija, uručeno priznanje za ukupnu brigu o gradu i projekat izgradnje mosta preko Ade Ciganlije.

Pored gradonačelnika, Udruženje učesnika omladinskih akcija nagradilo je i direktora JP "Ada Ciganlija" Zorana Gajića za doprinos očuvanju Ade i unapređenje njenih sadržaja, dok je voditelju emisije "Žikina šarenica" na RTS-u Živoradu Nikoliću uručeno priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za upoznavanje mladih generacija sa graditeljskim poduhvatima nekadašnjih akcija.

Zahvaljujući se na priznanju, gradonačelnik Beograda istakao je da je nekadašnjim radnim akcijama napravljeno mnogo toga u Jugoslaviji i Beogradu, a između ostalog i sama Ada Ciganlija, kojom se danas svi Beograđani ponose.

- Ono što su nekada bile radne akcije, sada imamo kroz znatan broj volontera u raznim akcijama i manifestacijama, koji pokazuju da postoje ljudi spremni da urade nešto lepo bez ikakve nadoknade - rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, dva osnovna zadatka sadašnje gradske vlasti su sprovođenje socijalne politike i izgradnja velikih infrastrukturnih projekata, a njihovo ispunjavanje potvrđuje i izgradnja mosta preko Ade.

- Pored tog mosta, gradi se i Obrenovački most, dok se početak izgradnje mosta Zemun - Borča uskoro očekuje - naveo je Đilas, ističući da je sve to na neki način nastavak onoga što je započeto u radnim akcijama.

Predsednik Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Mija Mitrović kazao je da je tadašnje omladince, tokom radnih akcija u kojima su gradili mostove i pruge, vodilo ubeđenje da menjaju i sebe i svet.

- Verovali smo u sebe i verovali da menjamo svet i zahvaljujem mlađim generacijama što su nastavile ono što smo mi započeli - rekao je Mitrović, podsećajući da to Udruženje ove godine obeležava i 65 godina od prve velike omladinske akcije na pruzi Brčko - Banovići.

U okviru obeležavanja jubileja, tokom čitave godine planiran je niz aktivnosti i manifestacija, koje će većinom biti održane na Adi Ciganliji, jer je tu, pre više od 50 godina, započela izgradnja nasipa za nastanak današnjeg ostrva, najavio je Mitrović.

Srbin sam i toga se stidim

Тај Ђилас уништи наше гређевинаре уступајући посао странцима, задужи стотинама милона евра будуће генерације мегаломанским мостом, за те паре могла су се направии два нормална.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.