Đilas: Uzimaćemo kredite, ali za nove projekte a ne za plate

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Uzimaćemo kredite, ali za nove projekte a ne za plate

Zadovoljan sam kako je protekla 2010. Dosta stvari smo uradili i primećujem da najveći broj ljudi vidi tu novu energiju i pokazuje volju da se ide napred. Očekujem da tako bude i u 2011. godini, izjavio je za “Blic” gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Podsećajući da je u 2010. gradnja mosta na Adi tekla po planu, da je završeno pet novih vrtića, rekonstruisan Bulevar kralja Aleksandra, a petlja "Careva ćuprija” puštena u rad, Đilas najavljuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 2011. Grad, pored izgradnje Obrenovačkog mosta, uređenja Mirijevskog bulevara i nastavka gradnje kanalizacije, uvesti i jednu novu, lepu stvar: poklone za novorođene Beograđane.

Tokom 2010. grad se nekoliko puta zaduživao, a Đilas najavljuje da će se ta praksa nastaviti i iduće godine.

- Mi smo jedini izašli pred građane sa jasnim podacima o zaduženju, a ono je nekoliko puta manje od iznosa koji nam zakon dozvoljava. Kredite ćemo uzimati od EIB i EBRD za projekte koje oni podržavaju i od kojih će koristi imati i deca naše dece, a ne da bismo delili plate - kaže gradonačelnik.

On je objasnio i na šta bi konkretno taj novac trebalo da bude potrošen.

- Mislim da Beograđani ne treba da se voze narednih deset godina u autobusima kakve trenutno imamo, već da bi trebalo da kupimo 250 novih. Zadužićemo se i za neke nove infrastrukturne projekte. Dobar primer je most preko Ade Ciganlije. Pre tri godine ideja je bila da se on gradi iz kredita, a pristupni putevi iz budžeta. Do danas smo međutim, uzimajući u obzir i kurs, izgubili i pristupne puteve i deo mosta. Pitam se da li zbog toga grad teba da stane, da sačekamo da sve prođe pa da nastavimo da ga gradimo tako da tek za 15 godina možemo da se popnemo na njega? To ne dolazi u obzir - kaže Đilas.

Kompletan intervju sa gradonačelnikom možete pročitati u beogradskom novogodišnjem izdanju dnevnog lista "Blic”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đilas: Zaduživaćemo se i dalje

Izvor: Capital.ba, 31.Dec.2010, 09:57

BEOGRAD, Tokom 2010. grad se nekoliko puta zaduživao, a gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavljuje da će se ta praksa nastaviti i iduće godine. Mi smo jedini izašli pred građane sa jasnim podacima o zaduženju, a ono je nekoliko puta manje od iznosa koji nam zakon dozvoljava, kaže on. 'Kredite...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.