Baba lažnim pištoljem htela da opljačka menjačnicu!

Izvor: Press, 24.Jan.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baba lažnim pištoljem htela da opljačka menjačnicu!

Marija Preda (70) iz Ade kod Kikinde uhapšena je zbog sumnje da je pokušala da opljačka menjačnicu „Dolar" u centru Ade! Marija je juče pre podne sa fantomkom i plastičnim pištoljem upala u menjačnicu u trenutku kada nije bilo stranaka. Ona je od radnice Elvire Desinger (30) tražila da joj preda novac iz kase i sefa.- Uplašila sam se kada je maskirana ženska osoba uperila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pištolj u mene, ali sam ipak ostala prisebna. Rekla sam joj da se novac nalazi u sefu u drugoj prostoriji. Otišla sam u susednu prostoriju i telefonom pozvala policiju. Dok sam zvala pomoć, ona je izašla iz menjačnice. Verovatno je čula kada sam razgovarala sa policajcima. Skinula je fantomku i strpala je u džep, kao i pištolj. Uspela sam u tom trenutku da joj vidim lice. Kada je policija došla, objasnila sam kako izgleda i ona je brzo uhapšena - kaže Elvira i dodaje:
- U poslednjih nekoliko dana ta žena je u nekoliko navrata dolazila u menjačnicu. Ulazila je unutra, raspitivala se za kurs. Ona se tako pripremala za pljačku. Znala je da u prepodnevnim satima nema gužve. Kasnije sam čula od meštana da je Marija često znala da vrača ili da gata građanima i da je imala dobru zaradu.
Izvor Pressa iz istrage kaže da je nezabeležen slučaj da neko sa 70 godina pokušala da opljačka menjačnicu!
- Ne pamtim da je neka žena u tim godinama krenula u razbojništvo! Na sreću, sve se dobro završilo. Utvrdili smo da je ona kod sebe imala plastični pištolj. Radnica u menjačnici bila je staložena, što se retko dešava u ovakvim situacijama. Nije joj pružala otpor, već je pozvala je policiju koja je brzo i efikasno delovala - kaže naš sagovornik.
Policija u Adi podnela je krivičnu prijavu protiv Marije Prede zbog pokušaja razbojništva. Ona će biti saslušana kod istražnog sudije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.