BIO JE TEK NA OBUCI Igor je pao sa žičare tokom svog DRUGOG RADNOG DANA

Izvor: Blic, 13.Jul.2017, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIO JE TEK NA OBUCI Igor je pao sa žičare tokom svog DRUGOG RADNOG DANA

Igor Joksimović (22) juče je preminuo nakon pada sa zip-lajna na Adi Ciganliji, a nesreća se dogodila već drugi dan pošto je počeo da radi.

Kobni pad dogodio se u nedelju, a potom je dva dana trajala borba za njegov život u Urgentnom centru. Preminuo je pola sata posle ponoći, a njegovi prijatelji i roditelji juče su zanemeli od tuge.

- Roditelji mole za privatnost. Rekli su samo da ne krive nikoga, jer se Igor sam okliznuo. On još nije postao instruktor, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na obuci tek drugi dan, a kobne večeri niko od drugih radnika nije bio pored njega - kazala je jedna prijateljica sa kojom smo razgovarali.

Njegovi drugovi i kolege sa fakulteta teško su prihvatili crne vesti.

- Kada bi ljudi znali kakav je on stvarno bio, tugovali bi još više. Više ništa ne mogu da kažem, zaista je teško prihvatiti to - ispričao je jedan od njegovih drugova.

Od nadležnih se oglasila Opština Čukarica, koja je navela da su njihovi inspektori naložili da se obustave radovi na izgradnji zip-lajna i da se objekat ukloni. Kontakt telefon Zip-lajna od prekjuče je nedostupan, a nikakvo dodatno objašnjenje o okolnostima nesrećnog događaja nismo dobili ni od JP „Ada Ciganlija”.

Iako je prvobitna informacija bila da je Igor pao sa platforme kada je odgurnuo mušteriju da se žičarom prebaci na drugi kraj ostrva, jedan od očevidaca izneo je tvrdnje da je pad, ipak, bio sa žičare.

- U pitanju je bilo dete. Njegova majka je insistirala da i on krene zajedno sa detetom na drugu stranu jezera. Međutim, izgleda da je mnogo više vodio računa o detetu nego o sebi, pa se nije dobro pričvrstio. Pao je odmah kada je skočio sa platforme - kazao je mladić kojeg smo drugog dana posle nesreće zatekli na mestu tragedije.

Igor Joksimović studirao je Elektrotehnički fakultet sve do decembra prošle godine, kada se ispisao. Međutim, njegove bivše kolege odmah su potražile pomoć, pre svega u doniranju krvi. Krv su sakupili, ali su povrede bile smrtonosne.

Dekan ETF: Velika tragedija

Dekan ETF-a Zoran Jovanović potvrdio nam je da je Igor bio njihov student do prošle godine. Kazao je da je to velika tragedija.

- Studenti koji su ga znali odranije odmah su pokrenuli akciju za davanje krvi, čak mi se prekjuče i jedna asistentkinja javila da kaže da ide da donira krv - ispričao nam je Jovanović.

JP "Ada": Imali su sve sertifikate

- Zakupac lokacije za postavljanje zip-lajn sadržaja je u potpunosti ispoštovao stroge zahteve javnog poziva koje je naše preduzeće raspisalo, te dostavio kompletnu dokumentaciju koja se tiče sertifikovanja i kontrole kvaliteta konstrukcija tornjeva žičare, kao i zaštitne i lične opreme koja se koristi tokom aktivnosti. Bezbednosne procedure i protokoli rada deo su obaveza koje su u potpunosti odgovornost zakupca - kažu u JP "Ada Ciganlija".

Oni dodaju i da saučestvuju u bolu porodice.

- Upućujemo izraze najdubljeg saosećanja roditeljima nesrećnog mladića i učinićemo sve što je u mogućnosti da im maksimalno izađemo u susret i pružimo svaku vrstu pomoći u ovom za njih izuzetno teškom trenutku - rekli su u ovom preduzeću.

Oni, ipak, nisu hteli da govore o uzrocima tragedije.

- Koliko nam je poznato, policijska istraga je u toku, i ona će utvrditi sve detalje pod kojima se tragedija dogodila - objašnjavaju.jedan od očevidaca ispričao je da je Igor pao sa žičare, a ne sa platforme, pridržavajući dete

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mladić koji je poginuo na Adi bio na obuci, radio dva dana

Izvor: B92, 13.Jul.2017

Beograd -- Igor Joksimović (22) preminuo je nakon pada sa zip-lajna na Adi Ciganliji, a nesreća se dogodila već drugi dan pošto je počeo da radi, piše “Blic”...Kobni pad dogodio se u nedelju, a potom je dva dana trajala borba za njegov život u Urgentnom centru. Preminuo je pola sata posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.