BESPLATNO: Ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Avg.2022, 10:08

BESPLATNO: Ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu

Gradska opština Zemun nastavlja realizaciju projekata koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu i srce ekološkog turizma Beograda, saopštili su iz ove opštine.

 
Tokom jula i avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.
 
U pratnji vodiča iz Opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja...
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.