Ada Ciganlija obogaćena sa 500 novih sadnica

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Jan.2011, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ada Ciganlija obogaćena sa 500 novih sadnica

BEOGRAD - Javno preduzeće "Ada Ciganlija" je tokom 2010. godine sprovelo akciju obnove stabala na najpopularnijem beogradskom izletištu, čime je park na Adi obogaćen sa 500 novih sadnica različitih vrsta, saopšteno je iz tog preduzeća.

Reč je o akciji koja se sprovodi u skladu sa potrebama redovnog obnavljanja starih stabala.

Sadnja je obavljena u skladu sa Šumsko privrednom osnovom gazdinske jedinice Ada >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ciganlija i studije potencijalne vegetacije Ade na osnovu koje se svake godine procenjuje koja stabla moraju da se obnavljaju. Stručnjaci sa Šumarskog fakulteta sproveli su studiju, tokom koje je pregledano svako stablo na teritoriji Ade Ciganlije.

Izbor vrsta sadnica u skladu je sa odredbama planskih dokumenata koje je uradio Šumarski fakultet u Beogradu. Tako Adu Ciganliju sada krasi 500 novih odraslih višegodišnjih stabala među kojima su najzastupljenije Hrast lužnjak, Platan i Jasen.

Pored bezbednosnih razloga, akcija obnove stabala na Adi Ciganliji, ima za cilj i održavanje visokih ekoloških standarda i očuvanje prirodnih karakteristika zelene oaze grada, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.