Sedmorica likvidirala Mitrovića?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmorica likvidirala Mitrovića?

Policija smatra da je ubistvo Željka Mitrovića, u utorak popodne u Veteril Parku u Sidneju bila "drska egzekucija". U likvidaciji 45-godišnjeg lidera "Anđela pakla" i vlasnika transportne kompanije "Dajnamik transport" učestvovalo je "do sedam ljudi".

Ubijeni Željko Mitrović

Mitrović je radio u firmi kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su se sedmorica sukobila s njim na ulazu u parking i započele žučnu prepirku.

Vršilac dužnosti pomoćnika policije NSNj Piter Koter kaže da je Mitrović prekinuo svađu i ušao u svoju kancelariju na prvom spratu zgrade u ulici Hasal.

 

- Trojica muškaraca su ga sledila uz stepenice i tamo je svađa ponovo započela, čak žešća nego pre toga. Jedan od ljudi izvukao je pištolj i ispalio više hitaca, pogodio je Mitrovića i ubio ga na licu mesta, rekao je gospodin Koter.

 

Drugi čovek, koji je povređen u pucnjavi, zaposlen je u firmi i nema veza sa bajkerima, navodi policija.

 

Kako navodi "Dejli telegraf" ubijeni Mitrović zauzimao je visok položaj u članstvu "Anđela pakla".

 

Pogođen je sa više hitaca. Proglašen je mrtvim već na licu mesta, dok je drugi čovek u bolnici u stabilnom stanju, sa ranom na desnoj ruci. Gospodin Koter kaže da ipak izgleda da je pucnjava u utorak u vezi s njegovim pličnim poslovnim životom, a ne sa "Anđelima pakla".

- U ovom trenutku nije jasno šta je pravi motiv. Policija će istražiti sve događaje iz prošlosti da bi sastavila mozaik o tome šta se dogodilo.

  Okupljeni na mestu zločina

 

 

I u sredu, policajci su bili na mestu zločina, razgovarajući sa svedocima i pregledajući snimke internih kamera u firmi. Policija je već napravila prve korake ka ubici. Potvrđeno je, naime, da su identifikovali "osobu od interesa" koju traže da bi je ispitali u vezi sa revolveraškim napadom.

 

Na licu mesta našao se brzo jedan broj vidljivo potresenih članova porodice, uključujući i decu.

- Na sceni su bili prisutni članovi porodice i bili veoma potreseni situacijom - rekao je vršilac dužnosti lokalnog komandira Stiven Tomas. - I dalje tražimo pomoć javnosti u prikupljanju svih informacija koje bi mogle biti u vezi sa napadom.

 

Kriminalna prošlost žrtve

"Dejli telegraf" tvrdi da "biznismen srpskog porekla i oženjeni otac ima dugu kriminalnu prošlost i dobro je poznat odeljenju policije za borbu protiv organizaovanog kriminala".

"Mitrović je skrenuo pažnju policije na sebe 1998. godine kada je optužen u vezi sa dvostrukim ubistvom Orhana Jildirima (41) i Mehmeta Unsala (33). Policija ga je uhapsila sa grupom od sedam drugih, uključujući starijeg člana 'Bandidosa' Rasela Merika Oldhema, sada preminulog, i Rejomnda Karija, bajkerskog telohranitelja, sada u zatvoru. On je takođe bio blisko povezan sa sada već bivšim nacionalnim predsednikom 'Anđela pakla' Derekom Vejnohuom. I Mitrović i Vejnohu pojavili su se na sudu zajedno 2007. godine, nakon što su uhapšeni zbog napada na dvojicu 23-godišnjaka ispred poslovnog prostora u Gildfordu. Mitrović je optužen za napad sa telesnom povredom i izazivanje nereda".

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.