Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Maj.2020, 11:16

REM pokrenuo postupak protiv Željka Mitrovića

Jedan od novoizabranih članova REM Slobodan Cvejić rekao je da će se „dalji ishod“ videti posle sazivanja redovne sednice, na koju, podseća, „mora da dođe i druga strana da se o tome izjasni“.

REM će posle toga raspravljati i doneti odluku, a Cvejić kaže da je „i ovim postignuto mnogo“ i naglašava da će pokretanje postupka dobiti na značaju „tek ako bude izrečena mera protiv TV Pink“.

Cvejić je, zajedno sa članicom Saveta REM Juditom Popović, podržao >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << građansku inicijativu za izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima, koje predviđaju ograničavanje emitovanja rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

U predlogu je naveden zahtev da se emitovanje rijalitija ograniči na termin od 23 časa do šest sati ujutru i tri sata tokom dana. Iako su i Cvejić i Popović podržali taj predlog, oni sami su podneli zahtev da vreme emitovanja bude samo u noćnom terminu, od 23 do 6 časova, jer kako navodi, nepotrebna su i ta tri sata tokom dana.

Nezavisno udruženje novinara Srbije najavilo je 22. aprila da će REM-u podneti prijavu protiv TV Pink zbog promocije nadrilekarstva i nepoštovanje odredbi Zakona o elektronskim medijma, kao i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Izvor: FoNet, Danas
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.