NUNS kritikuje TV Pink

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS kritikuje TV Pink

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uputilo je javnu kritiku Televiziji Pink zbog najave njenog vlasnika Željka Mitrovića da će u programu bojkotovati reklamiranje hrvatskog turizma, muzike i kinematografije.

"Mediji su javno dobro i niko, pa ni vlasnik medija, nema pravo da programske sadržaje podređuje ličnim razlozima i interesima", navodi se u saopštenju NUNS.

Ovo udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novinara ukazuje da je ovakva odluka TV Pink u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju koji stranim pravnim i fizičkim licima garantuje ista prava kao i domaćim.

Problematična je izjava Mitrovića da ova medijska kuća "više nikada neće biti u prilici da zataškava incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj", navodi NUNS.

"Zataškavanje činjenica" predstavlja najgrublje kršenje elementarnih profesionalnih i etičkih principa informativne delatnosti, zbog čega NUNS očekuje da Savet Republičke radiodifuzne agencije hitno razmotri da li je odluka TV Pink suprotna i Zakonu o radiodifuziji.

Nemojte molim vas samo da nam vi pricate sta je pravo a sta nije. Pravo je da gradjani srbije prate na RTS prenos iz Skupstine kao sto se to radi u svim zemljama EU u koju nas tako uporno vodite ali ne zelite da se ponasate kao oni.

Mitrovic je privatnik i kupuje robu gde on hoce a isto tako i prodaje kome hoce. Napadate Vucica za medijski mrak a sta je ovo sto pokusavate sa Mitrovicem.

Nikoga u Srbiji ne interesira sto ustase otimaju jahtu vrednu nekoliko milona za jedan prekrsaj. To nikog iu NUNSA ne iritira. Dali ste mu pruzili podrsku da se izbori za svoja prava, niste , pa naravnio da niste kad ste svi sluge borisa tadica najveceg neprijatelja srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.