NUNS: Mitrović iskoristio javno dobro

Izvor: RTS, 15.Jun.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Mitrović iskoristio javno dobro

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović na neprimeren način koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune, ocenjuje NUNS i poziva RRA da reaguje.

Nezavisno udruženje novinara Srbije smatra da vlasnik TV Pink Željko Mitrović "na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i Etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune" i poziva RRA da "reaguje u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koje ima". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji je javno dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović, vodeći u slučaju Dragana Đilasa i Dajrekt medije pravi medijsko-politički rat", napominje NUNS u saopštenju.

U okviru medijskih reformi, NUNS se zalaže za redefinisanje opštih uslova na marketinškom tržištu, kao i položaja pojedinih agencija i njihovih eventualnih privilegija i monopolskog položaja, što važi i za Dajrekt medija.

Takvo opredeljenje iskazano je i svojevremeno podrškom izveštaju Verice Barać o pritiscima na medije, što Mitrović tada nije učinio, navodi NUNS.

Prema oceni NUNS-a, Mitrović sada "obasipa javnost jedostranim saopštenjima, bez mogućnosti da se oglasi i druga strana, što ukazuje da nije reč o odbrani javnog interesa".

Na kraju, NUNS još jednom poziva sve medije da ne krše Kodeks i da se prodržavaju pravila profesije, a regulatorna tela da obezbede poštovanje pravila korišćenja frekvencije.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rat saopštenjima Mitrovića i NUNS-a

Izvor: B92, 15.Jun.2013

Beograd -- NUNS je odgovorio večeras na saopštenje direktora "Pink media grupe" Željka Mitrovića, koji je reagovao nakon poziva ovog udruženja da ne krši etički kodeks...NUNS ukazalo da vlasnik TV Pink Mitrović na neprimeren način koristi svoju poziciju za lične obračune...Predsednik "Pink...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.