His Way: Sva trovanja Željka Mitrovića

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

His Way: Sva trovanja Željka Mitrovića

Jednom će neko možda poželeti da snimi film o Željku Mitroviću.

Piše: Branko Rosić

Ima materijala. Sluša dobru muziku u mladosti, svira u dosta kul bendu, ima dobar studio, želi da upiše Berkli akademiju, pravi radio koji pušta groznu muziku, pravi televiziju koja pušta groznu muziku, pušta dobre TV serije između grozne muzike, član JUL-a, zatamnjuje ekran 5. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osvetljava ekran 5. oktobra dok udaraju Dragoljubovi bubnjari slobode i protesta, nastavlja da pušta groznu muziku, nastavlja da pušta i dalje dobre serije, snima pesme i spotove da bi dokazao da i dalje sluša dobru muziku, onda ukida dobre inostrane serije u prajm tajmu i seli ih na svoje sedamstote kanale, želi da snima u svojim studijima holuvudske blokbaster franšize jer ako može "Hari Poter" u Češkoj - može i u Šimanovcima, pušta groznu muziku, ne snima nijednu holivudsku franšizu već uglavnom grozne emisije.

Onda upada u epizodu "Bordžije na opštini Savski venac". Optužuje da ga truje pašenog - niko drugi do slavni Zvezdin Zlatko Krmpotić. Iz "Bordžija" odlazi u svoju verziju Čarobnog brega Tomasa Mana. Boravi u klinici koja nije klinika za uho, grlo i nos i tamo oduševljava groficu koja mu pokloni "bentli" za dugo sećanje i zdravlje. Pa lanac smrti. Pa lanac "Farmi" i sada "Zadruge".

U prošlu subotu protestuju Dveri i kažu da "crta koju su napravili predstavlja liniju između "sistema vrednosti Željka Mitrovica, Televizije Pink i normalne Srbije". Postoji li normalna Srbija? Šta bi puštao na televiziji Boško Obradović? Operu, balet, narodne igre iz krajeva Srbije, izvornu narodnu koju svi cene ali ne znam niti jednog ko je sluša...? Gotovo svi pre Boška su pljuvali Pink ali su ga onda pošteđivali jer su svima trebali izvođači radova. Setimo se postpetooktobarskog aboliranja Mitrovića i spota Nenada Čanka "My Way". Da li je bilo briga sve stranke od DSS-a do LDP-a za sva ta sr...a koja pušta ta stanica dok je informativa pod kontrolom?

Čisto sumnjam da bi Boško ili bilo ko drugi nas oduševio nekom programskom šemom u kojoj ćemo umesto Pinkovog treša gledati operu koju je Željko pustio kao protivgradnu raketu na "uljeze" koji su hteli da mu uđu na "posed" tokom demonstracija. A taj kadar kad on u subotu diriguje iz svog carstva u društvu bodigardova koji su verovatno pretrnuli da bi njihov šef mogao da pusti u program tu operu umesto Pinkovih parada, sigurno će biti poslednji kadar i odjavna špica o momku koji je onih godina propustio da upiše Berkli akademiju gde se obrazuju dobri muzičari.

Autor: Branko Rosić (Nedeljnik.rs)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.